Kako je jedna žena obmanula čitavu Srbiju - Saša Sredanović izmišljena ličnost i nije psihološkinja Barselone

Autor: Nemanja Janošev
utorak 24.01.2023.
19:59
Izvor: Sportske.net

Slika i prilika...

Ilustracija: FakeNews Tragač
Ilustracija: FakeNews Tragač

Povezane vesti

Saša Sredanović je u prethodnom periodu stekla veliku popularnost predstavljajući se kao srpska sportska psihološkinja koja radi u Fudbalskom klubu Barselona, s prethodnim iskustvom u Atletik Bilbau, Olimpiji iz Ljubljane, Betisu...

Pričala je u brojnim medijima kako se lično dobro poznaje sa Ćavijem Ernandezom, Hoakinom, da je zaslužna za to što je Injaki Vilijams sa pozicije špica prešao na krilo...

Međutim, redakcija "FakeNews Tragač" koja se bavi razotkrivanjem lažnih vesti bliže je istražila njen slučaj i zaključeno je da Saša Sredanović nije radila ni u jednom od ovih klubova budući da su im ti timovi negativno odgovorili na upit.

"U upitima koje smo poslali Olimpiji, Atletik Bilbau, Real Betisu i Barseloni referisali smo na navode Saše Sredanović o angažmanu u tim klubovima. Pristigla su sva četiri odgovora i sva četiri su negativna. 

Saša Sredanović navodi da je potpisala ugovor s ljubljanskom Olimpijom i da je tamo provela dve i po godine. Iz tog kluba za Tragač odgovaraju da, prema njihovim evidencijama, osoba pod tim imenom nikada nije potpisala nijedan ugovor s klubom.

Iz FK Atletik Bilbao stigao nam je odgovor da su se raspitivali o Saši Sredanović među stručnjacima iz medicinskog departmana tog kluba i da se niko od njih ne seća saradnje sa osobom pod imenom Saša Sredanović. Na upit o angažmanu Saše Sredanović stigao nam je negativan odgovor i iz Real Betisa.

Iz Barselone – gde je Sredanović navodno trenutno angažovana – veoma brzo su nam odgovorili da „niko pod ovim imenom (Saša Sredanović prim. aut) ne radi u La Masiji”. U daljoj komunikaciji poslali smo Kemiju Terezu Oliveri, Barseloninom službeniku za medije, i link ka Instagram profilu Sredanović, gde u opisu stoje informacije o angažmanu u Barseloni / La Masiji. Stigao nam je identičan odgovor: ne, ta osoba ne radi u La Masiji", stoji u tekstu "FakeNews Tragača".

Tu nije kraj: Saša Sredanović tvrdi da je završila specijalističke studije sportske psihologije na Univerzitetu u Mastrihtu. 

Reč je o specijalističkim studijama koje ne postoje, niti su ikada postojale. Na molbu da razgovaramo sa Sredanović o navodima iz njene biografije najpre smo dobili pretnje tužbom od njene PR menadžerke, a potom je našoj redakciji stigla i opomena pred tužbu od „Advokatske kancelarije Zejaković” s logom Advokatske komore Beograda (AKB). Ta kancelarija ne postoji, a zloupotreba logoa prijavljena je AKB, piše "FakeNews Tragač"

Oni su došli do još mnoštvo zanimljivih zaključaka koje se kose sa njenim javnim nastupima i opširnije o tome možete čitati na portalu "FakeNews Tragač".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke