Kako je Mihajloviću izmakao Juventus i koji ultimatum je dobio od gazde Napolija?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.01.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

"Serija A je neregularna!"

EPA/DI MARCO
EPA/DI MARCO

Povezane vesti

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović smatra da svi igrači u italijanskoj Seriji A moraju da se vakcinišu.

Bolonja nije igrala ove sedmice zbog velikog broja zaraženih fudbalera. Njihovi mečevi sa Interom, koji je trebalo da se odigra u četvrtak i protiv Kaljarija (zakazan za nedelju), otkazani su zbog nepovoljne situacije u regiji Emilija-Romanja.

Siniša Mihajlović nije bio za to da se dueli odlažu, uprkos tome što je imao osam zaraženih igrača, dvojicu suspendovanih i još dvojicu koji su otišli na Afrički kup nacija. Broj inficiranih sada je porastao na dvocifreni.

"Hteo sam da igram protiv Intera. Trenutno imam 10 pozitivnih, svi su primili drugu dozu vakcine, a treća je bila zakazana za ponedeljak ili utorak. Nisam trenirao prvi tim nedelju dana, radio sam samo sa momcima iz Primavere. Kakvo je ovo prvenstvo? Kako da pričamo o regularnosti", upitao se Mihajlović u razgovoru za "Corriere dello Sport".

Srpski stručnjak je dodao da je svestan situacije u čitavoj zemlji i da postoje rešenja koja bi se trebalo usvojiti.

"Imao sam temperaturu pre 15 dana, ali imam više od 7000 antitela i bio sam negativan na molekularnom testu. Rešenje je treća doza", uverava Mihajlović.

Potom je govorio i o pozivu Juventusa koji ga je želeo još dok je Miha bio u Sampdoriji.

"U karijeri sam ponekad bio opušten, u nekim trenucima sam odlazio, ali sam uvek radio bolje od onih koji su me prestigli ili onih koji su me smenili. Nemam ni razočaranja ni kajanja. Sve sam dogovorio sa Juventusom. Presudila je Konteova neodlučnost. Oni nisu želeli da ga pusti i na kraju je on bio taj koji je otišao. U svakom slučaju j***m ih", poručio je Miha na sebi svojstven način i potom dodao:

"U tom trenutku slobodni su bili Alegri, Manćini i Spaleti i u tom izboru, Juve je izabrao mene. Razgovarao sam sa upravom Sampdorije i odredio datum do kada ću se izjasniti. U međuvremenu sam odlučio da ostanem još jednu godinu. Mislim da bih, da sam otišao u Juve, osvojio nešto".

U to doba, tražio ga je i Napoli na čelu sa Aurelijom de Laurentisom.

"Kontaktirao me je De Laurentis i rekao mi: 'Vidi, ja biram igrače, a ti ih treniraj'. Odgovorio sam da bi to bila greška i pregovori su se zakomplikovali. Nadam se da će Napoli osvojiti Skudeto, sviđaju mi se njihovi ljudi. Inter je moja porodica, ali imam posebnu straste prema Napolitancima", završio je Miha.

"

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke