Kako je otac Lazara Samardžića sprečio transfer u Inter?

Autor: Filip Rodic
četvrtak 04.04.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Italijani pišu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Italijanska "Gazeta delo sport" bavila se nesuđenim prelaskom srpskog reprezentativca Lazara Samardžića u Inter iz Udinezea, uz poseban osvrt na ulogu fudbalerovog oca Mladena u svemu tome.

Već je sve bilo dogovoreno između Intera i Udineze o transferu Lazara Samardžića i vezista je bio na lekarskim pregledima u prestonici Milanu. Nedostajao je samo Srbin potpis na ugovoru. to se nije desilo zahvaljujući mešanju njegovog oca Mladena, koji je bio odlučan da promeni ekonomske uslove dogovora posrednika dogovora Rafaela Primenta i kluba, piše "Gazeta".  

Dogovor sa Udinezeom je brzo postignut: skupa pozajmica od 4,5 miliona evra (plaćena transferom Fabijana u Udineze) plus obaveza otkupa od 16 miliona evra i još dva miliona bonusa. Sve je delovalo u redu čak i sa igračem koji je sleteo u grad 9. avgusta i ostao do 13. avgusta. U tom periodu je prošao uobičajene lekarske preglede. U međuvremenu došlo je do neslaganja oko provizija i plate. 

Inter je 11. avgusta pristao da se sastane sa Lazarevim ocem Mladenom u sedištu, ali kada su zamoljeni da promene ranije postignute dogovore sa Pimentom, klub je odmah rekao da nije za to. Nastavile su se razmirice do 13. avgusta kad se momak rođen u Berlinu vratio se u Udine. Bilo je kontakata između obe strane i 14. i 15. avgusta, zatim je 16. avgusta Inter najavio da se distancira od Lazara. 

Mladen Samadžić je u razgovoru za "SportItalia" okrivio Inter, tvrdeći da su o angažovanju njegovog sina pregovarali sa Rafaelom Pimentom koji, po njegovom mišljenju, nije imao mandat. Tužiteljka je odmah reagovala saopštenjem u kojem je podsetila na njihov susret u Monte Karlu, u prisustvu Aleksandra Kolarova, telefonske razgovore sa raznim klubovima, samit u sedištu Intera, nazdravljanje sa njim i suprugom u hotelu u Milanu posle dogovora i poziva sa Lazarom da mu saopšti lekarske posete. 

Lazar je ostao u Udinama gde nije imao briljantan učinak iz prethodne sezone i takođe je sklonjen na klupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke