Kako je Zidan održao Klopu čas fudbala, bolniji nego onaj u Kijevu?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.04.2021.
12:05
Izvor: Sportske.net

Zinedin Zidan pravi kada je najteže, kako?

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Tog 26. maja 2018. godine u finalu Lige šampiona, Real Madrid je pobedio Liverpul rezultatom 3:1. To finale ostalo je upamćeno po kardinalnim greškama Lorisa Karijusa, ali i nestvarnim golom Gereta Bejla. 

Tri godine kasnije, Real je ugostio Liverpul i održao još ubitačniji čas fudbala Liverpulu, a da u timu nije imao - Ramosa, Varana, Karvahala, Iska iz najboljih dana i Kristijana Ronalda, te Gereta Bejla sa klupe.

Kako je Zidan sa daleko slabijim timom nadigrao Liverpul, koji je u međuvremenu od onog finala postao prvak Evrope i Engleske, a sada nije ni nalik takvom timu?

Zidan je posle utakmice otkrio jednu od tajni uspeha - Krosove teledirigovane duge lopte iza bekova Liverpula, koji su često ofanzivni i ostavljaju prostor između sebe i štopera. 

"Detaljno smo analizirali Liverpulovu igru i naterali ih da igraju baš tako da možemo da iskoristimo njihova mane. Nismo menjali formaciju 4-3-3 samo zato što je Varan saznao da je zaražen, jer bi to promenilo naš sistem i napade po krilima. Plan je bio da napadamo prostor iza Liverpulovih bekova i uspeli smo u tome. Ponosan sam na svoje igrače, uradili su sve što sam od njih tražio", rekao je Zidan.

I onda pogledajte kako je Real postigao svoje golove. Kod prva dva, posle dugih lopti na prostor između Aleksandra-Arnolda i Filipsa i rutinskih 2:0. Kod trećeg, opet je Vinisijus pobegao, odnosno ubacio se između beka i štopera i postigao pogodak. 

Nije ovaj Real Madrid spektakularan, daleko je od onog koji je osvojio Ligu šampiona, ali ume da igra šampionski kada je to potrebno. To je ono što Zidan usadi svom timu pred svaki veliki duel, kao što je bio ovaj.

Jedva čekamo subotu i duel sa Barsom, a potom i revanš na Enfildu četiri dana kasnije. Zidan sigurno ima plan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 07.04.2021
23:43

Jednostavno, trenutno mnogo, mnogo bolji Real

avatar
Badr®Hari
Wednesday, 07.04.2021
13:54

'Detaljno smo analizirali Liverpulovu igru i shvatili da bi nam mnogo značilo da umlatimo Salaha i pre svih Manea. Za to su nam trebali ne samo nesvirani penali već i nesvirani faulovi i nepokazani žuti i crveni kartoni, kako bismo mogli da razvijemo tranziciju u situacijama kada nam preti gol, pa smo se odlučili za Felix Brych-a i nismo pogrešili'. 😂😂😂

avatar
Mangus
Wednesday, 07.04.2021
12:20

I Liverpul je igrao bez Hendersona, Gomeza i VVD, pa nista.