Kako je Zlatan doveo do ludila Vudvorda i Rajolu i "opljačkao" Junajted?

Autor: Sportske Net
petak 03.12.2021.
14:45
Izvor: Sportske.net

To može samo on.

Epa/Julien Warnand
Epa/Julien Warnand

Povezane vesti

Zlatan Ibrahimović trenutno radi na knjizi „Adrenalina” u kojoj deli „nepoznate priče” iz svoje karijere. 

U leto 2016. Šveđanin je regrutovan u Mančester junajted iz Pari Sen Žermena, ali je bilo blizu da se transfer nikad nikad ne dogodi.

Zlatan u knjizi opisuje kako su se odugovlačili pregovori sa klubom. Dani su prolazili, a 40-godišnjak je strpljivo čekao da potpiše ugovor u kući agenta Mina Rajole u Monaku, koji je pozvao Zlatana da bude strpljiv.

Ali nakon što se Šveđanin više od nedelju dana nije čuo sa Mančester junajtedom, odlučio je da preuzme stvari u svoje ruke. Zlatan je u objavi na društvenim mrežama napisao da je spreman za Junajted, što nije bilo tačno.

"Odem na Instagram i napišem: 'Moj sledeći klub će biti Mančester junajted'. Toliko sam bio umoran od pregovora da nisam mislio da je Mančester na listi. Ne možete davati slična saopštenja ako stvar nije jasna. Pakao je nastao. Mino je hteo da me ubije“, piše Zlatan u knjizi.

Ibrahimović je kazao da je izvršni direktor Junajteda Ed Vudvord, podivljao kada je video objavu. U istom duhu, Šveđanin je bio prinuđen da se izvini upravi kluba.

Samo sam ja kriv, Mino Rajola nema ništa s tim. Izgubio sam strpljenje, to je sve. Činilo mi se kao da stojim u živom blatu pokušavajući da uradim nešto da krenem napred, ne razmišljajući o posledicama. Ako dogovor krene po zlu, e sad, onda je tako, pustili smo. Ja sam taj koji je pogrešio. Još jednom se izvinjavam'“, piše Zlatan prema i priča o Vudvardovom odgovoru na izvinjenje:

"'Uništili ste promotivni plan od pet miliona funti', rekao je Vudvord. Planirali su kampanju iznenađenja i prezentaciju sa specijalnim efektima a la Hollivood. I sve sam pokvario ažuriranjem na društvenim mrežama“.

Zlatan Ibrahimović svoju prvu godinu u Mančester junajtedu opisuje kao "fantastičnu". Ukupno je 40-godišnji Šveđanin odigrao 53 meča u dresu Junajteda i zabeležio se za 29 golova i deset asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke