Kako ovako slaba Barsa može da izbaci moćni Bajern?

Autor: Milovan Longinov
petak 14.08.2020.
12:15
Izvor: Sportske.net

Naš tekst od nedelje, dan posle utakmica Barsa - Napoli i Bajern Minhen - Čelsi, prilično je zainteresovao naše čitaoce, a sada je pravi trenutak da se opet prisetimo i odbrojavamo još nekoliko sati do utakmice sezone...

Povezane vesti

Dočekali smo ono što najviše volimo, a sada ćemo isto gledati u nikad luđem formatu - mini svetskom prvenstvu za klubove. Centralni meč igra se večeras, uloge su zamenjene, ali...

Sve osim pobede Bajern Minhena, bilo bi ogromno iznenađenje, i usudiću se da kažem posle revanša sa Napolijem, odnosno Čelsijem, ravno - senzaciji.

Ipak, fudbal ne bi bio fudbal da ne donese uvek neko iznenađenje, a ovde ću se baviti potencijalnim čudima koja su Barsi potrebna da izbaci ovakav Bajern.

Pre svega, treba podsetiti da se ovi timovi ne sastaju često, ali da je spektakl uvek zagarantovan.

U ovom veku, sve je počelo u prvoj Pepovoj sezoni 2008/09 kada su Mesi, Eto i Anri razbili Van Galov tim sa 4:0, pa je remi u revanšu (1:1) bio čista formalnost.

Bajern se revanširao u ONOJ sezoni 2012/13, kada je bio najjači u istoriji i sa Jupom Hajnkesom najpre pobedio Barsu 4:0 na Alijanc areni, a onda u revanšu i 3:0 na Kamp Nou. Verovali ili ne, to je poslednji poraz Barselone na Kamp Nou u Ligi šampiona.

Spektakl svih spektaklova gledali smo ipak dve godine kasnije, kada je Pep sa Bajernom išao na Luis Enrikeovu Barsu sa trijom MSN. Na Kamp Nou je bilo 3:0, doduše nezasluženo, pa je Bajernu pobeda od 3:2 u revanšu bila slaba uteha.

Mesi Nojer

I konačno, četvrti susret u ovom veku zakazan je u "finalu pre finala", na La Lužu 14. avgusta i ovo su čuda koja su Barsi potrebna i zbog čega ima razloga da se nada.

Pre svega, novinar katalonskog Sporta i Skaj sporta, Katalonac Giljem Balag, koji godinama prati Barsu, u uživo uključenju posle utakmice sa Napolijem, najbolje je opisao ovaj tim:

"Videli smo prvo dobro poluvreme, a onda odjednom onakvo drugo, možda se pitate - zašto je Barsa propustila posed, zašto nije nastavila da napada, zašto nismo više videli Mesija...

Ali počinjem da mislim da ova Barsa poznaje svoje limite i pogledajte samo postavu - napred imate dvojicu 33-godišnjaka koji ne vole da igraju odbranu. U sredini 32-godišnjeg Rakitića, a nazad Pikea od 33. Dakle, oni ne mogu da igraju jak tempo, da igraju agresivno kao nekada... dali su gol na vreme, imali prednost i kako onda treba da igraju? Pa da, pametnije je igrati konzervativno sa posedom i bolje je ne izgubiti ga ako možeš da tako napraviš sebi problem.

Baner

Čuo sam, tu i tamo na Kamp Nou, u okruženju bliskom klubu, da se priča da ova Barsa zna da je jedini način da osvoje Ligu šampiona - imati 15, 20 minuta dobrog fudbala, da Mesi uradi nešto i da onda igraju ovako kao drugo poluvreme protiv Napolija. Da prepuste posed, da se uzdaju u Pikea i Lenglea i priznajmo, ovo je jedini način na koji Barsa može da se nada. Ovo nije više ona Barselona kakvu smo navikli da gledamo.

Zašto večeras nije igrao Ansu Fati? Prodoran je, jedino pravo krilo, najbolji u igri jedan na jedan posle Mesija... ali, shvatite, Barsa ne želi da igra taj fudbal. Riki Puđ? Energičan, kreativan, brz, odličan mladi vezni igrač, zašto nije igrao? Zato što Barsa želi da ima kontrolu, da igra na sigurno i da ne rizikuje, a to je ono što Ivan Rakitić radi godinama. Do kraja imate tri utakmice, tri finala, i ako imate par nestvarnih trenutaka Lea Mesija, sve je moguće i važno je što manje rizikovati, naročito ako si svestan svojih mogućnosti i limita"
, objasnio je Balag.

Setijen

I ono glavno pitanje - da li je ovakva Barsa dovoljna da se suprotstavi jednom Bajernu? Naravno da nije, ali što onda izlaze na teren? Zato što je to fudbal i zato što svakom može da se desi loše veče, što je, priznaćete, najteže kada je tu nemačka disciplina, najkompaktniji tim u top formi posle dovoljno odmora od osvojene duple krune u Nemačkoj.

Šta to ima Bajern i kako Barsa da odgovori?

Da pođemo od bekova - po mom mišljenju, povreda Pavara je najbolja moguća vest za Bavarce, jer će tako Džošua Kimih igrati desnog beka, a Tijago Alkantara bi mogao da dobije mesto od prvog minuta, uz Leona Gorecku i Tomasa Milera ispred. S druge strane igraće neverovatni Alfonso Dejvis i strah me je da pomislim šta bi on i Gnabri ili Koman mogli da urade Nelsonu Semedu. Bajernovi bekovi su jednostavno, za klasu ispred trenutnog Albe i Semeda i iskreno se nadam da će desno ovaj put igrati Serhi Roberto, koji je mnogo bolji u pozicioniranju i u defanzivi i biće dodatni i "vezni" kada to bude potrebno da ekipa malo odmori od žestokih napada Bajerna. 

Alfonso Dejvis

Sledeći je vezni red, Barsa ne može da igra na posed sa ovim Bajernom, ne može da bude dovoljno agresivna, jer za to nema dovoljno snage 90 minuta. Dakle, "stick together" i čekaš grešku rivala i brz pas unapred da Mesi uradi nešto - da gol ili spoji Suareza ili Grizmana.

Frenki de Jong je protiv Napolija odigrao ponajbolju utakmicu od kako je došao, ali je daleko od onog igrača iz Ajaksa i ne zato što ne igra dovoljno dobro, već zato što ovaj tim i ova taktika Barse, ne otvara dovoljno prostora da on komanduje i drži loptu. Barsa, kao što je i Balag rekao - ne želi i nema snage da igra taj fudbal.

Baner

Koliko god čudno zvučalo, pored De Jonga, najveću ulogu u veznom redu protiv Bajerna mogao bi da odigra Arturo Vidal. Iako nije po ukusu navijača, on je ogledalo ove Barse o kojoj je i Balag pričao. Kada prihvatimo da je ova Barsa najkonzervativnija u postkrojfovskoj eri, prihvatićemo i da je Vidal najpotrebniji u Busketsa i De Jonga u veznom redu. Vidal odlično poznaje Bajern, ima ogroman motiv da osvoji Ligu šampiona, odmorio je protiv Napolija zbog crvenog kartona, baš kao i Buskets. Vidal, De Jong i Buskets ne obećavaju nikako posed lopte, već upravo to "stick together", presecanje napada, u čemu su Buskets i Vidal maheri, i čekanje pravog trenutka za taj jedan, dva ili tri napada.

Arturo Vidal Barselona

Idemo dalje, krila iliti dodatne dve pozicije koje Bajern ima, a Barsa ne. Barsa ove sezone igra i bez tog levog krila, jer desno nikada nije ni imala sa Mesijem u postavi. Grizman igra tog nekog "all around" drugog napadača, prevedeno - levo smetalo, koje više šteti nego što pomaže, ali - igra pre Fatija, jer ako on bude u toj jednoj od ukupno tri šanse, Barsa će pre dati gol.

Bajernova krila su nešto drugo, i Flikov fudbal je nešto najsličnije onom Hajnkesovom sa Robenom i Riberijem. Gnabri je siguran desno, a pitanje je da li će Koman biti spreman, pa su alternative Perišić i Kutinjo. Sa protokom lopte, napadom po krilima, ne znam kako Barsa može da smanji broj Bajernovih šansi za gol na ispod 10.

Bajern Minhen

I onda ćemo doći do srca i duše tima, tandema Miler-Levandovski koji igraju najbolji fudbal u karijeri. Miler je konačno prihvatio  ulogu "pakera", a ne "second strikera", to najbolje pokazuje nestvarna brojka od 25 asistencija ove sezone.

A šta tek onda reći za Roberta Levandovskog? Čelsiju je spakovao još dva, i asistirao kod druga dva gola, nakon što je u Londonu imao gol i dve asistencije. Da li Pike i Lengle mogu da čuvaju Levandovskog? Pa, utisak je da ne postoji štoperski tandem koji može da ga sačuva ove sezone. Prvi je strelac Lige šampiona sa 13 golova, a ukupno je ove sezone dao 53.

I za zaključimo onda ovo predviđanje - kako ova Barsa može da pobedi nikad jači Bajern u nikad boljoj formi, najizbalansiraniji tim Evrope?

Reći ću samo jedno - ako je Di Mateo sa Čelsijem izbacio Barsu i pobedio Bajern u finalu na Alijanc areni, onda svako ima pravo da se nada i najružnijem trofeju u Ligi šampiona, pa čak i najružnija Barselona u novijoj istoriji.

Baner


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

66 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Friday, 14.08.2020
21:04

Nikako. Bajern je najbolji u Evropi.

avatar
choda gauchooo
Friday, 14.08.2020
18:54

Potpuno se ne slazem sa svim komentarima, kao ni sa tekstom... Barca bi trebala da pocne sa Busketsom, Puig- om i De Jonngom... kakve su vam to ultraglupe teorije da treba da igraju Vidal i Rakitic zato sto su fizicki jaci??? Pa to nije Barsin stil... da li su Iniiesta i Xavi ikada bili jaci od bilo koga? NIsu... tehnika, kontrola lopte i vizija su jedino resenje... Barca nikada nije osvojila trofej snagom i iz kontre, nego posedom, napadima, tehniko, vizijom i dominacijom... tako da ne lupajte gluposti... Puig i De jong ispred Rakitica i Vidala... a u takvom sistemu se i Messi najbolje snalazi i tada ima i najvise lopte u nogama i najvise utice na igru... nece Barca pobediti ako bude igrala na kontre, branila se i cekala svojih 20 minuta... tako nikad nisu pobedjivali i to nije njihov stil... Barca pobedjujhe posedom, vizijom, leprsavoscu i konstantnim napadima... veceras je vreme da Puig zablista, kao nekada Iniesta...

avatar
Amalainter
Friday, 14.08.2020
18:07

Nadam se da ce ih Bajern odrati...

avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:10
avatar
amigo999
Friday, 14.08.2020
17:51

Ekipa sa napadom Grizman,Suarez,Mesi, u kojoj je Kutinjo bez sansi da bude starter, nikada nije autsajder nego favorit.Ne bih se iznenadio da i ova "losa Barcelona" osvoji Ligu Sampiona i pokaze da i kada su "losi" , opet su najbolji svetu.

avatar
Südkurve München
Saturday, 15.08.2020
13:01
avatar
amigo999
Saturday, 15.08.2020
17:55

Mesi je razocarao. Ocekivao sam da ce da briljira i bude prevaga za Barcelonu, kao sto to cesto bude. Svaka cast Bajernu. Najjaci su na svetu.

avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:11

Da da bas tako 🤣8_2

avatar
Wolverine
Friday, 14.08.2020
17:02

Ala teksta majko moja. Barsa je Barsa i može dobiti svakoga, pogotovo u ovom formatu kad se broji trenutak genijalnosti, a ne 180 minuta gdje fizički jača ekipa može da samelje protivnika kad tad. Potpuno otvorena utakmica. Simpatije naravno Barseloni, iako i Bajern ima Levandovskog koji je prava pravcata igračina.

avatar
Südkurve München
Saturday, 15.08.2020
13:01
avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:11
avatar
Mirjevac
Friday, 14.08.2020
17:02

Barca nije slaba, naprotiv ona je jaka, real je bio slab i zato su se umesale sudije i Var i dovele real na prvo mesto, gde ne pripada, to niko nije izeo u obzir, vec ovde pisu kojesta! Bajern je bio slab ko i real, kad se umesale sudije onda je Bajern preuzeo prvo mesto, dotle je Bajern gubio od slabih klubova ko i real! Tako da se zna da Barca nije slaba i da Bajern nije jak! Fudbal se igra i lopta je okrugla i svako moze da pobedi, kako Bajern tako i Barca, barca ima loseg trenera tako i bajern, ali dobri igraci du u oba dvakluba, zato veceras nijanse ce da odluce!

avatar
Südkurve München
Saturday, 15.08.2020
13:02

Da li je barsa slaba

avatar
$$$ BRACELA $$$
Friday, 14.08.2020
16:28

Svaka cast na tekstu autora istog!
Slazem se u potpinosti i mogu da prognoziram rez 2:0 za Bajern.

avatar
JOHAN CROJF
Friday, 14.08.2020
15:57

Barsa pobedjuje

avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:12

Isto misljenje delimo 🤣🤣🤣🤣🤣

avatar
Kori Volden
Friday, 14.08.2020
15:25

GG neka dodje, rezultat nebitan

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 14.08.2020
14:14

Spektaklova Hahaha

avatar
Zare9
Friday, 14.08.2020
13:39

Ovaj strucnjak sto pise ova sranja, kad veceras Barca unisti anus Bayernu, kojem ce cmar zjevati kao promaja, nek dobije otkaz, jer pojma nema o fudbalu. Ali ajde da sacekamo veceras pa cemo vidjeti ko je bio u pravu! Smijesan clanak.

avatar
Südkurve München
Saturday, 15.08.2020
13:02

Da vidimo sadasnju pricu nakon utakmice

avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:12
avatar
BayernMunchen
Friday, 14.08.2020
13:23

Da je Bayern trenutno bolja ekipa svakako jeste, da je Barcelona trenutno slaba jeste ali bilo kako bilo i jedni i drugi se svakako nete predati do zadnjeg minuta. Barselona je opasna ekipa ma koliko god da su trenutno losi dok Bayern igra konstantno jedan odlican i pre svega cist fudbal sto mi se dopada. Samo mogu da kazem neka bolji pobedi pa sta bude neka bude

avatar
Le Tissier
Friday, 14.08.2020
12:26

Pa ne igra Bajern protiv Donjeg Srema pa da sve sem pobede bude iznenadjenje. Ok, Bajern je favorit ali pricamo o Barseloni sa generalno zdravom prvom postavom, jeste da im fali dubina ali bas u tim situacijama se cesto radjaju nove zvezde. Kao da nismo videli da je Lajpcig bez najboljeg igraca koji je otisao izbacio Atletiko ili Lion Juventus, to su mnogo veca iznenadjenja nego da Barselona izbaci Bajern...

avatar
Bojan100
Friday, 14.08.2020
18:55

I ja evo gledam i cudim se... Bajern igra protiv Donjeg Srema i jadan Donji Srem , da li ce prezivjeti igraci ovu utakmicu ... koliko god losa Barsa bila , koliko god igraci bili van forme , tim u kojem igra jedan Messi ne treba otpisati ...

avatar
Danga
Friday, 14.08.2020
23:17

8 - 2 druže. Isprati malo fudbal ne pobjeđuje se sa starom slavom nego sa top formom.

avatar
Mladen
Tuesday, 11.08.2020
07:18

Bice gusto Bayern igra otvoreno ne zna se braniti. Iskreno svim srcem za Bayern al ako i Barsa prodje samo da zaustavimo Sity ne volim njih i PSG jer su oni digli cene igracima. Lp

avatar
Бојовић Милан
Monday, 10.08.2020
15:06

Ne slažem se baš, Barselona po kvalitetima uopšte ne zaostaje za Bajernom, kao da su u Bajernu sve mladići... malo su neuigrani, ali pošto svi znamo da je draž fudbala upravo u tome da svako svakoga može da pobedi, kao onda kada Siti ima 28 šuteva, a protivnik jedva dva i jedan u okvir, pa pobedi. Ovima je Barsa uterala strah u kosti 2015.

avatar
BayernMunchen
Friday, 14.08.2020
13:17
avatar
Бојовић Милан
Saturday, 15.08.2020
12:06

Slušaj, pošto vidim da motaš poruke od pre tri dana, i kao, prozivaš nazovi, za tvoju informaciju ja sam za ovu Barsu navijao i te 2013. kao i 2015. kada je Bajern izgubio 3:0, u Nemačkoj u jednom trenutku gubio 2:1, što je ukupno 5:1 zar ne?? Zatim 2017. gubila je od Pariza 4:0, i tad sam navijao, iste sezone 3:0 od Juventusa, navijao sam. Sledeće sezone 3:0, navijao sam, prošle sezone 4:0 - navijao sam. Shvati da nije svrha biti general posle bitke, nas navijače ove Barselone ne može više ništa tako zaboleti, samo se molimo Bogu za promene...a Bajernu iskreno želim sreću protiv Sitija...trebaće im. A zna se za koga ću navijati

avatar
Младић
Friday, 14.08.2020
18:32

upravo tako,mesi(33),pike(33),rakitic(32) i suarez(33) stari a miler(31),boateng(32),perisic(31) i levandovski(32) kao nisu.I ona nebuloza igracemo 15-20 minuta dobro a posle lose to moze da kaze samo neko ko je fudbal igrao na racunaru.izostanak standardnog beka i stavljanje veznog igraca na njegovu poziciju je dobro iz ne znam kog razloga i jos se negde pominje da je Barsa dobila mec nezasluzeno,a da je to bio atletiko svi bi rekli svaka cast simeoneu

avatar
El Nindža
Monday, 10.08.2020
03:42

,,doduše nezasluženo”?!

avatar
Kristijan Modrić
Sunday, 09.08.2020
19:46

Klinsmann je izgubio 4-0,van gaal nije igrao protiv barce

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 14.08.2020
14:14
avatar
Karambol
Sunday, 09.08.2020
15:10

Lepo napisan tekst,ali ne volim kad vidim da svi ovoliko favorizuju Bajern iz razloga sto stvaraju veliki pritisak i maler. Koliko god da navijam za Bajern,imam postovanje i prema Barsi,u ovakvoj utakmici gde nema revansa sve je moguce,na jednoj strani je trenutno najbolji centarfor na svetu Levandovski koji je nezaustavljiv ove sezone,a na drugoj madjionicar Mesi koji moze jednim potezom resiti utakmicu. Bajern jeste u boljoj formi,i zato jeste mali favorit u ovom spektaklu koji nas ceka, 60-40% za Bajern i nista vise.Ko god da prodje iz ovog duela defitivno ima najtezi put do klempavka,jer u polufinale ih najverovatnije ceka Siti,pa finale PsG tako da nece moci da se kaze da je nezasluzeno. Mia San Mia

avatar
Badr Hari
Sunday, 09.08.2020
14:44

Nema veze kako, bitno je da će se barsomessimrsci pržiti na laganoj vatrici još 5 dana, gristi nokte i strepeti jer se oni i mrtve Barse plaše neporedivo više negoli Bayern, City, PSG itd. 😂

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 14.08.2020
22:48

Hahahah barse se ne plasi ni roma, covece koje ponizenje ala ce biti besana noc, morace raditi svi oni silni nalozi

avatar
Lecter
Sunday, 09.08.2020
14:06

Ako bi igrali zaredom 10 utakmica verovatno bi Bajern pobedio 8 puta. Barselona jedino da se nada da Bajern ima los dan.

avatar
P. S.
Sunday, 09.08.2020
13:26

I bez neke dublje analize odgovor je više nego očigledan: nikako. U prethodna dva dvomeča bolji tim je lagano pobedio, jer onaj lošiji nije imao mogućnosti ni igrače ni trenera da se bavi potpunom destrukcijom fudbala poput DiMatea i onih igrača Chelsea te da na taj način vreba neku šansu.

Zašto Fati i Puđ nisu igrali sinoć i zašto verovatno neće igrati ni protiv Bayerna, uprkos njihovim nespornim fudbalskim veštinama i lošim alternativama u timu Barse? Dovoljno je pogledati njihovu fizičku konstituciju i uporediti je sa protivničkim igračima protiv kojih treba da igraju (ne samo Napolija i Bayerna već bukvalno svih) i sve je prilično jasno.

avatar
RIP-chechk
Friday, 14.08.2020
21:57

Svaka cast na proceni, i predvidjanju realno losa Barsa a Bajern samo sam moze da pobedi tj da da samom sebi gol. Ono sto je mozda i dobro Bajern nece stati pa se mozda u Barsi sete da nesto ovde nevalja i da treba realno menjati, a ne samo podmazivati.

avatar
RIP-chechk
Friday, 14.08.2020
21:57

Svaka cast na proceni, i predvidjanju realno losa Barsa a Bajern samo sam moze da pobedi tj da da samom sebi gol. Ono sto je mozda i dobro Bajern nece stati pa se mozda u Barsi sete da nesto ovde nevalja i da treba realno menjati, a ne samo podmazivati.

avatar
Milos Ilic_fb1
Sunday, 09.08.2020
13:07

U fudbalu je sve moguce. Svi su otpisali Liverpul nakon poraza od 3:0 i to bez najboljih igraca, pa smo videli sta se desilo.
Na jednu utakmicu je sve moguce jer nema popravnog. Ali da se ne lazemo, realno, Barselona ovde nema sanse osim ako Mesi li Suarez ne proizvedu malo magije. Bajern dominira, igra sa lakocom i unistava ekipe bez da se preznoji. Lici na onaj Jupov Bajern koji igra prosto ali dominantno. Ne komplikuju vec igraju najlakse moguce i samo raznose sve sto im se nadje na putu. A tek sledece sezone sta ce biti, ni sam ne smem da pomislim.

avatar
Südkurve München
Sunday, 09.08.2020
12:01

Idemo u Lisabon da se igramo

avatar
BayernMunchen
Friday, 14.08.2020
13:19
avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:20

E stvarno smo se igrali sinoc sa Barselonom, dobro si predvideo tok utakmice 😁.

avatar
Südkurve München
Saturday, 15.08.2020
13:05

Jel bilo igranje sinoc 😂😂😂😂

Kako ja lepo pogodim tok utakmice

avatar
Offside
Sunday, 09.08.2020
11:50

Svrha teksta-pljuni po Barseloni i svemu sto ona ima...Kada bi neko ko ne gleda fudbal ovo procitao stekao bi dojam da Bajern igra protiv nekog drugoligasa koji je zalutao u osminu finala.Bajern jeste bolji ali da je bas toliko jaci od Barse koja ipak i dalje u timu ima klase od igraca i praviti ovakva poredjenja je krajnje smesno,da ne upotrebim drugi izraz.A zanima me sta ce biti analiza AKO Barsa pobedi...

avatar
BayernMunchen
Friday, 14.08.2020
13:20

Sa kim tvoj tim igra u Ligi Sampiona? A daaaaaa, Real je vec ispao 🤣

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 14.08.2020
14:15

A jos lik navija za Barsu...

avatar
zeks
Sunday, 09.08.2020
11:21

Ako se Dembele bude bio spreman,treba da pocne umesto Grizmana. Vidal obavezno od starta kako bi bar malo parirao fizicki jacem Bajernu. Ima Barsa sanse ali ce uz Mesija trebati bar jos neko na najvisem nivou kako bi izbacili Nemce

avatar
Tata Messi
Sunday, 09.08.2020
11:04

Dembele ce sigurno dobiti sansu protiv Bajerna.Tu imaju sanse sa njim i Fatijem da nesto urade u kontrama

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 09.08.2020
10:37
avatar
amigo999
Friday, 14.08.2020
17:53

Mesi ce ih sam pobediti i osvojiti LP.

avatar
BayernMunchen
Saturday, 15.08.2020
14:20