Kako Rajola šteti Dortmundu i zašto baš sada?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 06.04.2021.
13:10
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Rajolin način...

EPA-EFE/LARS BARON / POOL DFL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL DFL

Povezane vesti

Da li je bio pravi trenutak?

Svakako ne.

Da li je ovo način na koji radi Mino Rajola?

Naravno.

U svlačionici Dortmunda su besni nakon što se više pričalo o turneji Halandovog oca i menadžera Rajole i licitiranjem oko odlaska Norvežanina iz kluba nego o tekućoj sezoni. Rezultati su loši, Haland nije dao gol u poslednje četiri utakmice računajući i reprezentaciju, a kako je rekao kapiten Humels klub je blizu sportske i finansijske katastrofe posle poraza od Ajntrahta.

Neuspeh za vikend je odaljio Dortmund na sedam bodova od elite, kakve će posledice imati za kasu ako ne uđu u Ligu šampiona nije teško zamisliti.

Da li Rajola na to računa?

On svojim potenciranjem transfera vrši pritisak na Borusiju, želeći sa uvuče što više klubova u igru. Jer, cena će rasti, a i Halandova primanja.

Bio je u Barseloni i Realu, u Kataloniji ćute, u Realu ga nije primio Perez, izgleda da se "Los Blankosi" uzdaju u obećanje Corka, direktora Dortmunda da neće prodavati Halanda pre leta 2022. kada će cena biti oko 75 miliona evra.

Ali, koliko je tome verovati, ako neko ponudi duplo veći novac, uz praznu kasu, "Milioneri" neće imati mnogo izbora. Didi Haman legenda nemačkog fudbala je za Bild izjavio da je Dortmund talac Rajole i da čelnici ne smeju da mu kažu ništa, da ne bi naljutili Halanda koji je dao 50 golova u 49 mečeva.

Gvardiola je odapeo otrovnu strelicu ka rivalu uz reči da imaju sjajne mlade igrače jer plaćaju velike provizije agentima, misleći i na Sanča koji neće igrati protiv bivšeg kluba. Ako se prisetimo tog slučaja, suočen sa činjenicom da neće potpisati ugovor i da ne dolazi na treninge engleski klub je bio prinuđen da ga proda Dortmundu za manje od deset miliona evra. Doduše, nudili su mu svega milion po godni, Borusija je ponudila nešto više, ali posle eksplozije mladog igrača vezala ga je dva puta novim papirom i on sada zarađuje 11 miliona evra, 10 puta više nego kad je došao u Nemačku.

Pep insistira da mu nije žao, da Sančo nije želeo da se bori za šansu, ali činjenica je da Foden koji je ostao nije bio standardan do ove sezone i da je mnogo lakše izboriti se za mesto u Bundesligi nego u PL.

Recimo i to da je Haland prva meta da zameni Kuna, ali Siti pokušava da postigne dogovor na osnovu činjenice da je Alfi Haland Erlingov otac igrao za klub tri godine. On će biti i ključ u pregovorima i u ubeđivanju igrača da dođe na ostrvo, jer on preferira Španiju.

Rajolini odnosi sa Gvardiolom ne opterećuju stvari, Italijan želi novac, a Španac sjajnog igrača, progutaće sve razmirice.

Ovih dana se u medijima pojavila šokantna informacija da je španskim klubovima Rajola tražio proviziju od 20 miliona za sebe, plus 20 miliona za Halandovog oca kao deo posla, što bi ceo transfer dovelo do blizu 200 miliona, u ovom trenutku to nema ko da plati.

Kako rekosmo, sve je uzdrmalo igrača, pa u nikada gorem trenutku Borusija mora u Englesku, i Haland će biti pod lupom, ako odigra loše, a čini se da nije u formi, čeka ga pravi "medijski topli zec" u narednim danima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke