Kako su Rusi predstavili Sašu Ilića - ''Prvi u istoriji!''

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2024.
17:50
Izvor: Sportske.net

Ilićev novi početak, ali u samom finišu sezone.

fcnn.ru
fcnn.ru

Povezane vesti

Pisali smo ovih dana, Saša Ilić je odlučio da prihvati izazovnu ponudu iz Rusije i sa klupe grčkog Atromitosa se preselio u ruski Pari Nižnji Novgorod (Pari NN).

Juče se srpski trener oprostio od Atromitosa, a danas je zvanično predstavljen u svom novom klubu.

U saopštenju na zvaničnom klupskom sajtu navedeni su brojni trofeji koje je Ilić kao igrač osvajao sa Partizanom, a istaknuti su i zapaženi rezultati koje je ostvario u prethodnih nekoliko godina od početka trenerske karijere.

Ipak, jedan detalj je posebno naglašen, a to je da je Ilić postao prvi inostrani trener u klupskoj istoriji Pari NN-a.

''Ilić je ponikao u beogradskom Partizanu. U ovom klubu je proveo 17 sezona, osvojivši 18 (!) trofeja u Srbiji (Jugoslaviji). Igrao je i za špansku Seltu, Galatasaraj (sa kojim je postao šampion Turske), Red Bul (dvostruki šampion Austrije) i grčku Larisu. Odigrao je 16 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, 17 utakmica za reprezentaciju Srbije i Crne Gore i 8 utakmica za reprezentaciju Srbije.

Trenersku karijeru započeo je 2019. Radio je kao trener juniorske reprezentacije Srbije, kao i pomoćni trener u omladinskoj i reprezentaciji Srbije. Dalje u Ilićevoj karijeri usledio je samostalan rad sa klubovima Čukarički (Beograd, Srbija), CSKA (Sofija, Bugarska) i Atromitos (Peristerion, Grčka).

Ilić je kao trener zauzeo treće mesto u šampionatu Srbije sa FK Čukarički, bio je vicešampion u prvenstvu Bugarske sa sofijskim CSKA, a učestvovao je i u kvalifikacijamau za Ligu konferencija.

U zaključku napominjemo da Saša Ilić ima bogatu igračku karijeru i značajno iskustvo kao trener u Evropi. Postao je prvi glavni trener iz inostranstva u istoriji Pari NN-a'', navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Ilić je ekipu Pari NN-a preuzeo u jeku njihove rezultatske krize. Ovaj tim je upisao šest uzastopnih poraza i došao nadomak zone ispadanja, a da li će ''šok-terapija'' sa dovođenjem Ilića imati efekta videćemo već sutra od 18 časova, kada će Pari NN dočekati ekipu Spartaka iz Moskve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke