Kako ubediti Murinja? Zna se, uz pomoć omiljenog Srbina!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.06.2022.
07:33
Izvor: Sportske.net

Šta traži Portugalac?

EPA/MANUEL DE ALMEIDA
EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Žoze Murinjo nije negirao kontakte sa Pari Sen Žermenom, ali nije ni želeo da govori o tome, dok su mediji već javili da je odbio i da hoće da ostane u Romi.

Sam Portugalac kaže da je sa godinama postao manje egocentričan, a stiče se utisak da je zadovoljan u Rimu. Ali, traži pojačanja kako bi posle osvojene Lige Konferencija, klub otišap na viši nivo i borio se za ulazak u Ligu šampiona.

Murinja najviše zanima sredina terena, tu je nekoliko opcija, klub će probati da ga ubedi dovođenjem Nemanje Matića koji je slobodan igrač. Uz to, Milan i Juventus, nude Rebića, odnosno MekKenija kao deo posla za Zaniola, ali tu priča nije počeka. Kao organizator igre se pominje Neveš, Mendešv pulen iz Vulvsa, a priča se da direktor Pinto pokušava da nađe rešenje za povratak Paredesa iz PSŽ u Rim. Naime, igrač nema ništa protiv da se vrati u bivši klub, sa njim i Matićem na sredini bi akcije Rome značajno porasle.

Uz to, traži se i desni bek, neko ko će biti konkurencija Karsdorpu. Arsenal bi rado prodao Beljerina koji je bio na pozajmici, ima ugovor još godinu dana, ali je suma od 20 miliona preterana i to, ne samo Roma, niko, neće platiti. Iz Rima stižu vesti da bi probali slično Ejbrahamu da dovedu igrača iz PL, ovoga puta Van-Bisaku na pozajmicu, dok je jedno od rešenja koje Murinjo preferira Zeki Čelik, turski reprezentativac iz Lila, koga želi i nekoliko klubova PL, ali i Fiorentina. 

Murinjov cilj je da stvori ekipu od 20-tak igrača koja će mu omogućiti da rotira, što nije mogao tokom prošle sezone. Sećate se verovatno i poraza od Bodoa, ili bolje rečeno katastrofe kada je izjavio da ima 12 ili 13 fudbalera, da ostali nisu kvalitet za ligu Norveške.

Portugalac je ubeđen da bi, da je imao više igrača i prave alternative mogao sa Juventusom da se bori za Ligu šampiona. Sada traži da se klub pojača i da mu pruži tu mogućnost...

Inače, Murinjov Portugal danas igra u Ligi Nacija, rival je Švajcarska, domaći traže pobedu nakon startnog remija sa Špancima. Zanimljivo da su ovi timovi igrali u prvom izdanju LN i da je tada svako dobio kod kuće. Čini se da je Portugal favorit, kvota na AdmiralBet je 1.73, čini se kao poklon...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke