Kako za minut zaraditi 14.000.000 dolara? Pitajte Lionela Mesija...

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 28.01.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Leo i američki fudbal.

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Povezane vesti

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi biće učesnik predstojećeg, 58. Super bola, ali iz komercijalnog ugla.

I dok brojne svetske zvezde posežu za Saudijskom Arabijom ne bi li zgrnuli ogroman novac, Lionel Mesi uživa u sunčanom Majamiju sa svojim najbližim prijateljima, igra za tamošnji Inter, a pritom je i jedna od najvećih zvezdi na američkom tlu. I za sve to vreme, takođe zarađuje basnoslovne cifre.I to uglavnom od marketinga. 

Po prvi put u svojoj karijeri, Argentinac će biti deo spektakla zvanog Super bol budući da je snimio reklamu za tamošnje pivo "Majkelob ultru", a prema informacijama tamošnjih medija, zarada je abnormalna. Uostalom, praktično da ne postoji neko ko nije profitirao sa eksponiranjem, kako samog sebe, tako i svog proizvoda tokom trajanja Super bola. 

Naime, za emotivanje reklame od 30 sekundi procenjena zarada iznosi 7.000.000 dolara, dok je Leo Mesi zvezda videa od jednog minuta što znači da će ovoj kompaniji doneti čitavih 14.000.000 dolara za to vreme. Najveći deo novca otići će njemu, dok će jedno od popularnijih piva u Americi nastaviti da raste na finansijskom, ali i komercijalnom nivou.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke