Kakva čast za Vlahovića - Dobio nešto po čemu će se večno pamtiti!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 19.05.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Zaslužio je.

EPA-EFE/Riccardo Antimiani
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Četvrtak 19. maj, dan kada će Dušan Vlahović postati "besmrtan". Kada neke nove generacije dođu na svet, imaće priliku da čitaju o našem Duciju, napadaču svetskog kalibra i njegovoj životnoj priči, bar do današnjeg dana, a šta će tek biti, videćemo. Velika je karijera pred 22-godišnjakom iz Beograda.

Novinar "Tutosporta" Gvido Vačago večeras će, zajedno sa našim Dušanom Vlahovićem, predstaviti knjigu "Vlahović, priča bez kraja. Tako je rođen fenomen!", posvećenu sjajnom srpskom napadaču.

U knjizi su priče i anegdote o životu mladog fudbalera i njegovom "astronomskom" uzletu u Italiji. Vlahović je pre Juventusa, afirmaciju stekao u dresu Fiorentina, u koju je došao 2018. godine iz Partizana.

Specijalno, za potrebe knjige govorio je Ćezare Prandeli Vlahovićev trener u Fiorentini, a njegove reči posebno su odjeknule.

"Vlahović je bio kao dijamant prašnjav i umrljan od stajanja i zaborava. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i malo izglancam da bi počeo da sjaji", rekao je Prandeli, a onda se osvrnuo na rad sa Vlahovićem.

"Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bi radil individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi memorizovao i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim sitaucijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: `Dosta Dušane idemo na tuširanje’. A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: ‘Molim te šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan’. Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom jer nije bilo normalno da traje pet sati", prisetio se Prandeli.

Vlahović je sada zvezda Juventusa, tek mu je 22 godine i samo mu je nebo granica. Sigurni smo da će ovo biti samo prva u nizu knjiga o našem golgeteru koji je opčinio Italiju, a uskoro će i čitav svet.

Juventus u poslednjem kolu gostuje Fiorentini, Vlahovićevom bivšem klubu. AdmiralBet je spremio odličnu pondu posvećenu Seriji A, naš predlog je dvojka na Juve. Kvota je odlična, 3,70

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke