Kakva drama u Vigu, poništen penal u 97. minutu, Sevilja nastavila seriju remija!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.11.2023.
20:34
Izvor: Sportske.net

Četvrti remi u nizu, ali posle velike bure u nadoknadi vremena.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Dvanaesto kolo španske La Lige nastavljeno je večeras, utakmicom u Vigu između Selte i Sevilje.

Meč je završen bez pobednika, rezultatom 1:1, pa je Sevilja nastavila dugu seriju nerešenih rezultata u domaćem šampionatu. Ovo joj je četvrti uzastopni remi, a ujedno je već pet kola bez pobede u La Ligi.

Ništa bolje u poslednje vreme ne prolazi ni Selta koja je u zoni ispadanja, a ako joj je za utehu, večeras je prekinula mini seriju od dva poraza u prethodna dva kola.

Selta je uspela da povede u 22. minutu golom Starfelta, na asistenciju Jaga Aspasa i to vođstvo je dugo uspela da zadrži.

Međutim, veći problemi za domaće su počeli od 65. minuta, kada su ostali sa igračem manje na terenu, zbog isključenja Tapije.

Brojčanu prednost Sevilja je iskoristila u 84. minutu, kada je En Nesiri doneo izjednačenje gostima - 1:1.

Veliku priliku je u nadoknadi vremena propustio Ivan Rakitić koji je mogao da donese pobedu Sevilji, ali je posle centaršuta sa leve strane potpuno neometan zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora, ali ju je poslao preko gola.

Ali, prava drama je tek usledila u sedmom minutu nadoknade vremena.

Tada je sudija pokazao na belu tačku, jer je ispred gola gostiju Hesus Navas povukao Duvikasa - penal za Seltu!

Međutim, oglasila se VAR soba, pa je sudija Ernandez otišao da pogleda snimak i uz burne reakcije domaćih navijača je poništio svoju prethodnu odluku - nije bilo dovoljno intenziteta kod tog prekršaja i penal je nevažeći.

Sve se to događalo bukvalno u poslednjim sekundama meča, pa je odmah posle poništenog penala za Seltu, sudija Ernandez i označio kraj utakmice!

Inače, svih 90 minuta za Sevilju je odigrao reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj, a golman Marko Dmitrović je bio na klupi za rezervne igrače.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke