Kakva je ekipa Brest! Fudbalska bajka se nastavlja, srušen i Marsej!

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.12.2021.
18:52
Izvor: Sportske.net

Senzacija francuskog prvenstva je kamen spoticanja za mnoge. Ovog puta, sapleli su Marsej.

Stade Brestois 29
Stade Brestois 29

Povezane vesti

Fudbaleri Bresta pobedili su Olimpik Marsej na "Velodromu" sa 1:2 u duelu 17. kola Lige 1.

Jedno od najvećih iznenađenja francuskog šampionata upisao je čak šesti uzastopni trijumf, a prvu pobedu u sezoni upisali su tek 31. oktobra i od tada niko ne može da im uzme niti jedan poen!

Potpuna terenska inicijativa Olimpik Marseja pred svojim navijačima. Posed lopte, šanse, domaći teren... Sve je išlo naruku ekipi Horhea Sampaolija, a kada je Žerson na asistenciju Dimitrija Pajea pogodio na svojoj drugoj uzastopnoj utakmici, delovalo je kao da će Brest morati da se pomiri sa porazom.

Dominacija Olimpika se nastavila. Brest je bio potpuno bezopasan, čak tri puta veći posed lopte imali su domaći u jednom momentu drugog poluvremena, ali ni to nužno nije značilo da će sačuvati svoj gol. Naprotiv, Kamara je igrao rukom u svom šesnaestercu i poklonio penal gostima! Siguran je bio najbolji igrač ekipe Roman Favr i nakon prvog udarca ka golu Marseja, Brest je poravnao!

Gosti su tražili šanse iz kontri, Marsej je bio bolji rival na terenu, ali jedan uzvratni napad koštao je Olimpik tri boda. Sjajna akcija Onore i Le Durona, asistencija petom i projektil napadača Bresta Frenka Onore za muk na "Velodromu".

Uspeli su da sačuvaju svoju mrežu i tako postave novi klupski rekord po broju uzastopnih pobeda u eliti. Kakva serija ekipe kojoj se do nedavno prognozirao lagani opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke