Kakva ''ludnica'' u Bilbau - Sedam golova i surova kazna za Seltu u 97. minutu!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.11.2023.
23:05
Izvor: Sportske.net

Šokantan poraz ekipe iz Viga koja je večeras dva puta vodila, a onda nije iskoristila penal...

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Spektakularan početak trinaestog kola španske La Lige!

Bilbao i Selta su večeras priuštili ljubiteljima fudbala pravi užitak, uz mnogo golova, preokreta i uzbuđenja, a na kraju domaći tim je slavio sa 4:3, golom iz jedanaesterca u poslednjim sekundama nadoknade vremena!

Bilbao se ovom pobedom probio na peto mesto sa 24 boda, a Selta je ostala u zoni ispadanja sa samo sedam osvojenih bodova.

Poveli su gosti iz Viga u 25. minutu meča, kada je Jago Aspas prelepim udarcem sa dvadesetak metara savladao golmana Simona.

Dvanaest minuta kasnije Bilbao je izjednačio golom Sanseta, ali do kraja prvog poluvremna viđena su još dva gola!

U 41. minutu je Bamba novim projektilom doneo drugo vođstvo Selti, ali u poslednjim trenucima prvog dela igre Uruseta je posle prodora Vilijamsa po levoj strani poravnao na 2:2 i tim rezulttaom se ušlo u drugo poluvreme.

Isti igrač je početkom drugog poluvremena postigao još jedan gol i Bilbao je posle kornera poveo sa 3:2. To nije previše uzdrmalo goste koji su u 63. minutu uzvratili, međutim Larsenov gol nije priznat zbog ofsajda.

Ali, već u 66. minutu Selta ipak stiže do izjednačenja, posle munjevite kontre. Larsen je ovoga puta na asistenciju Aspasa pogodio za 3:3, ali uzbuđenjima tu nije bio kraj.

Šest minuta kasnije nova drama! Gosti su iznudili jedanaesterac, Jago Aspas ga je dobro izveo, gađao je donji desni ugao, ali je golman Simon fantastično reagovao i uspeo da sačuva mrežu!

Obično se ovakvi promašaji kazne na drugojk strani, a ta kazna je večeras bila baš surova za Seltu!

Uspeli su gosti da održe nerešen rezultat bukvalno do poslednjih sekundi ove utakmice, a u šestom minutu nadoknade vremena Mingeza je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i na intervenciju iz VAR sobe dosuđen je jedanaesterac za Bilbao!

Za razliku od Aspasa, Beregner je precizbno izveo jedanaesterac za pobedu Bilbaa od 4:3 i pravi delirijum na tribinama!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke