Kakva noć, Nejmar preskočio Romarija, Mesi Pelea!

Autor: Boris Jovanović
petak 10.09.2021.
08:15
Izvor: Sportske.net

Nastavljene kvalifikacije u zoni Južna Amerika...

Juan Roncoroni
Juan Roncoroni

Povezane vesti

Za Brazil nije bilo problema, osam mečeva, osam pobeda. Listi žrtava dodali su Peru, Nejmar je bio ključ, prvo je asistirao Evertonu Ribeiru, a posle se sam upisao u strelce. Prešao je Romarija kao najbolji strelac u kvalifikacijama za Mundijal sa 12 golova. Posle meča je bio ljut jer ga zemljaci ne poštuju, u danima pred meč na Areni Pernambuko samo se pisalo o tome kako je debeo i van forme. 

Neće igtati protiv Venecuele u narednom meču, dobio je karton i suspenziju, ali nije ni bitno, Brazil je već izborio plasman na Mundijal. Peruanci ostaju u teškoj situaciji, sedmo mesto osam bodova.

Urugvaj je dobio Ekvador u poslednjem minutu, Gaston Pereiro je junak, pobedom su Urugvajci preskočili "Orlove", sada imaju 15 bodova, dva više od noćašnjeg rivala koji ostaje četvrti. Čile je sve dalje od Katara, Kolumbija je slavila sa 3:1, odlični Miguel Borha je blistao, postigao je prvi gol sa penala, minut kasnije i drugi. I mada se Čile vratio preko Menezesa, Luis Dijaz je postavio konačnih 3:1.

Paragvaj je ostao u trci, dobili su slabu Venecuelu sa 2:1. David Martinez i Alehandro Romero su obezbedili trijumf domaćima, Venecuela koja je poslednja sa četiri boda je samo ublažila poraz u nadoknadi.

I na kraju Argentina, Mesi je het-trikom protiv Bolivije postao najbolji strelac u reprezentativnoj istoriji Južne Amerike. Dao je 79 golova (odigrao je 153 meča) preskočio je Pelea koji je dao 77, ali u mnogo manje, 92 utakmice. Pred oko 20 000 gledalaca koji su posle 20 meseci prisustvovali meču na Monumentalu, Argentina je isprašila Boliviju sa 4:0 i ostala druga na tabeli. Navijači su proslavili i letošnje osvajanje Kopa Amerike. 

Rezultati: 

Argentina - Bolivija 3:0
Brazil - Peru 2:0
Kolumbija - Čile 3:1
Paragvaj - Venecuela 2:1
Urugvaj - Ekvador 1:0

Brazil ima 24 boda, Argentina 18, oba tima imaju meč manje u odnosu na rivale. Urugvaj je treći sa 15, Ekvador i Kolumbija imaju po 13. Sledi Paragvaj sa 11, Peru ima 8, Čile 7. Bolivija 6, Venecuela 4. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke