Kakva priča, porodica se obogatila zahvaljujući golmanu Junajteda! A, bio je samo školarac...

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 23.11.2020.
10:59
Izvor: Sportske.net

Oni kažu da nikada nisu ni sumnjali. A sada su dobili i potvrdu...

EPA-EFE/Carl Recine
EPA-EFE/Carl Recine

Povezane vesti

Za njih nije bilo dileme, pogotovo za ujaka, izvesnog Martina Plankera. On je pre devet godina položio opkladu na sestrića.

U pitanju je Din Henderson koji je u to vreme išao u školu u Karlajlu i bio u fudbalskoj školi. Nekoliko meseci pre nego što će ga pozvati Junajted, njegova porodica je položila opkladu.

Planket je stavio 30 evra na sestrića, opklada je glasila da će braniti za englesku reprezentaciju.

Baka i mama su bile duplo izdašnije, stavile su po 60 evra, ali tada je već prešao u Mančester Junajted pa je kvota pala. Jasno vam je da je razlika u opkladama bila svega nekoliko meseci, ali je ujak bio hrabriji.

Henderson je prošao školu Junajteda, prošle sezone je bio u Šefildu na pozajmici, ostavio je Blejdse u ligi svojim odbranama-

baner

Želeo ga je Čelsi, naravno "Đavoli" su odbili da ga prodaju. Henderson je hteo da ostane u Šefildu, ali su mu obećali da će dobiti šansu. Ipak, De Hea je i dalje prvi golman, a 24-godišnji Henderson iako po mnogima najbolji čuvar mreže u PL greje klupu.

Ali, do reprezentacije je stigao. Sautgejtov problem je što Nik Poup ne brani dobro, a Henderson ne brani uopšte. Ipak, u utakmici protiv Republike Irske, rezervni golman Junajteda je debitovao za "Gordi Albion".

Ujak je pokupio oko 35 000 evra, mama i baka još nešto više od pet, pa se porodica dobro oparila.

Naravno, ujak je izjavio engleskih medijima da nikad nije sumnjao u Dina i da je bilo samo pitanje vremena jer je uvek bio dečko koji obećava.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke