Kakve pohvale za Borjana posle samo jedne utakmice! Večeras to treba da potvrdi...

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.07.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

''Kao da ima magnete u rukavicama, hipnotiše protivnika...''

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok se fudbaleri Crvene zvezde spremaju za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, za doskorašnjeg kapitena šampiona Srbije Milana Borjana nova sezona je več počela.

S obzirom da nije bio u prvom planu kod novog trenera Baraka Bahara, Borjan je otišao u Slovan iz Bratislave, gde je već debitovao pre nedelju dana u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Slovan je sa njim u timu samo remizirao na svom terenu protiv Esperanža iz Luksemburga, bilo je 1:1, a večeras od 20 časova je revanš u Luksemburgu i konačna odluka o putniku u drugo kolo kvalifikacija.

A ako neko ima iskustava iz evropskih kvalifikacija, onda je to Milan Borjan, koji je prethodnih godina sa Crvenom zvezdom uspešno prolazio prepreke do grupnih faza evropskih takmičenja.

A ako se pitate kako je protekao njegov prošlonedeljni debi u dresu Slovana i šta se večeras očekuje od njega, možda je najbolja ilustracija tekst koji je danas objavio novinar slovačkog ''Sporta'' Hašan Miroslav. 

U nastavku prenosimo najzanimljivije delove tog teksta koji se odnosi na Milana Borjana.

''Kanadski predstavnik srpskog porekla može da pomogne svom novom poslodavcu. Iznad svega, ima ogromnih iskustava. Stekao ih je u međunarodnim utakmicama i u evropskim kupovima. Sa Crvenom zvezdom, odakle je došao na pozajmicu, dosta je prepreka preskakao u raznim evropskim takmičenjima. Stoga je verovatno da mu se u Luksemburgu neće tresti kolena.

Nisu se tresla ni u prvom nastupu i zaista je bilo jako zabavno. Jedan od prvih Borjanovih dodira bio je veoma loš. Pokušavajući da kreira konstruktivan pas, poslao je loptu pravo u noge protivničkog napadača. Na sreću, uspeo je brzo da se vrati između stative i ukroti slab udarac iznenađenog protivnika. Od tog trenutka kanadski legionar nije napravio nijednu grešku.

Pokazao je da u potpunosti zaslužuje simpatije navijača koji su horski skandirali njegovo ime i pre početka meča. Zatim više puta tokom meča. Dobro, zasluženo. Borjan je bio vrlo miran na golu. Bio je potpuno koncentrisan samo na igru.

Nije pustio nikakve neželjene efekte u glavu. Zaista, često je stišavao negativne emocije svojih saigrača. Oterao ih je od sudija, ublažio njihove ispade na provokacije protivnika. Postupio je uzorno, zadržavajući propisani mentalni stav. Zračio je pozitivnom energijom. Jedanaesterac nije uspeo da odbrani, ali je uspeo u ostalim pokušajima protivničkih fudbalera.

Naročito udarac Nouvijea posle centaršuta iz kornera, prošao je odlično. Par puta je izgledalo kao da ima magnet u rukavicama. Svojom prisebnošću držao je protivnike van ravnoteže, hipnotisao ih pogledom u finišu i onda sa lakoćom hvatao lopte. Iako nije igrao optimalno nogama, Slovan svoj učinak ne bazira u potpunosti na dodavanju s leđa po svaku cenu.

Stoga se ovaj nedostatak lako izgubio u toku utakmice. Sve u svemu, Milan Borjan je ispunio očekivanja, što znači da izgledi slovačkog šampiona za revanš ostaju optimistični i pored domaćeg remija. Pouzdan golman je osnova uspeha'', zaključuje se u tekstu.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke