Kakvi defanzivci, ovo su krivci za tugu od Liverpula!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 26.04.2021.
11:39
Izvor: Sportske.net

Šampioni postali najgori u onome gde su bili najbolji.

EPA-EFE/Adam Davy
EPA-EFE/Adam Davy

Povezane vesti

Još jedan razočaravajući vikend za tim Jirgena Klopa.

"Redsi" su na svom "Enfildu" remizirali 1:1 sa Njukaslom. Salah je doveo domaći tim u vođstvo, ali je gol Viloka u nadoknadi utakmice doneo bitan bod "svrakama". 

Tokom utakmice na tribinama videli smo Van Dajka i kapitena Hendersona, ali odbrana nije najveći problem "redsa". Makar ne u 2021. godini. Verovali ili ne, najveći problem jeste napada. 

Deluje kao da ovo nikada ne bi izjavili uzimajući u obzir kakav kvartet Klop ima na raspolaganju. Ali Žota, Mane, Salah i Firmino promašuju sve više one izgledne šanse. 

Jedino Egipćanin daje golove, Mo ih ima 29. Žota je imao sjajan deo sezone, sada je Portugalac vezao tri utakmice bez pogotka. Mane i Firmino su posebna priča, gol Senegalac protiv Lidsa u prošlom kolu je bio njegov prvi pogodak u ligi još od januara. Firmino je poslednji gol dao protiv Totenhema u meču igranom 28. januara. 

Nije da napadači "redsa" nemaju šansi, imaju ih i to u dobrom broju. U 2021. godini Liverpul je uputio 146 šuta ka golu protivnika, od toga tek četiri su donela gol što donosi tek 2.7 procenata konverzije šansi po čemu je Liverpul najgori u ligi. Očajni su i protiv šest poslednjeplasiranih timova, igrali su šest (1 pobeda, 2 nerešene, 3 poraza). 

Sledi im grčevita borba za top četiri a već 2. maja gostuju Junajtedu na "Old Trafordu". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke