Kakvu zverku Viljareal ima, Rodrigova minijatura ostavlja Rajo bez šansi za Evropu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 24.05.2023.
21:23
Izvor: Sportske.net

Nije bilo dosadno u Španiji.

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Rajo Valjekano na stadionu "Santjago Bernabeu" sa 2:1 (1:0) u okviru 36. kola La lige.

Susret bez velikog značaja za Real, dok je Rajo imao pobedom mogao da se umeša u veliku borbu za Evropu uprkos tome što su 11. na tabeli. Samo četiri boda zaostaju u odnosu na Bilbao, pa bi im trijumf u Madridu doneo takvu bitku.

Do njega nisu došli, iako su bili blizu barem boda. U 31. minutu je Karim Benzema doveo svoj tim do vođstva i tek u završnici postalo je uzbudljivije. Raul de Tomas je izjednačio u 79, a onda 10 minuta kasnije solo-akcijom Rodrigo rešava pitanje pobednika.

Meč je ostao obeležen potezom igrača Reala koji su na teren svog stadiona izašli u dresovima Vinisijusa Žuniora koji je u prethodnom kolu ponovo bio na meti rasista na tribinama. U 20. minutu, simbolično, budući da Vini nosi taj broj na dresu, navijači na "Bernabeuu" su ustali i skandirali njegovo ime. Slična akcija viđena je i u košarkaškom klubu.

Fudbaleri Viljareala nastavili su dobru formu pošto su savladali Kadiz na svom terenu sa 2:0.

Ekipa Kikea Setijena upisala je peti trijumf na poslednjih šest utakmica i produžila niz nepobedivosti na sedam duela. Strelac oba gola bio je sjajni Nikolas Džekson koji obožava igra na stadionu "Keramika". Na poslednje četiri domaće utakmice, Džekson je dao sedam golova!

Fudbaleri Elčea i Sevilje remizirali su 1:1 uprkos tome što je Sevilja igrala u jakom sastavu

Crveni karton Guehija definitivno je odredio tok meča jer se on dogodio u 18. minutu. Ekipa Hose Luisa Mendilibara je svakako i mislima u Budimpešti gde u sredu igraju finale Lige Evrope sa Romom.

Stelci na ovom duelu bili su Erik Lamela i Tete Morente.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke