Kalčo uzdrman - "Vozimo Ferari koji će se pre ili kasnije slupati!"

Autor: Stefan Matić
nedelja 16.10.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net

Albanac nije štedeo na kritikama.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Serija A odavno ne može da parira klubovima iz Premijer ligi ili španske LaLige po pitanju novca i visine transfera. 

Novca više nema toliko, a sportski direktor Lacija Igli Tare je čak izjavio kako su klubovi poput Juventusa, Rome, Milana i Intera 'tehnički bankrotirali'. 

Albanac je održao predavanje na LUISS Univerzitetu u Rimu o evoluciji sporta i ekonomiji klubova. Imamo primere klubova poput PSŽ-a koji će uskoro podneti izveštaj u kojem će stajati brojka od 300 miliona kao gubitak za finansijsku godinu. Ipak Tare se fokusirao na Italiju. 

"Postoje samo četiri kluba u Italiji koji se još uvek nalaze u vlasništvu porodica, to su Udineze, Lacio, Atalanta i Napoli. Ja protežiram ovakvu vrstu vlasničke strukture, zato što multinacionalne korporacije imaju samo komercijalne interese i time se gubi lepota fudbala, ta strast i ljubav prema sportu. Oni samo rade sa algoritmima i ne zanima ih istorija kluba ili grada. Ja sam fan stare škole. Danas imate klubove poput Rome, Juventusa, Milana i Intera koji su tehnički u bankrotu, ali ih drže živim zato što ih sistem treba. Vozimo Ferari koji će se pre ili kasnije sudariti. Izmišljamo beskorisna takmičenja poput Lige Konferencija, što ja nazivam takmičenjem gubitnika, slično je sa Ligom Nacija sa reprezentacijama i igračima koji su postali roboti. Igramo ona svakih dva i po dana i fudbaleri se ne mogu oporaviti. To nije humano. Želimo veću zaradu, ali stvaramo samo više problema. Fudbal je krenuo pogrešnom putanjom", izjavio je Tare. 

Juventus će uskoro postaviti neslavni rekord, njihov gubitak iznosi oko 254.3 miliona evra. "Srušili" su Inter od prošle godine, "neroazuri" su imali 245.6 miliona evra gubitka godinu dana pre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke