Kaljari naljutio Vlahovića, Juventus preokretom do pobede na Sardiniji!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 09.04.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Srbin junak trijumfa na Sardiniji.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa došli su do velike pobede na gostovanju Kaljariju na Sardiniji 2:1, a heroj "Stare dame" bio je srpski golgeter Dušan Vlahović, strelac pobedonosnog gola na 15-ak minuta pre kraja meča.

Napadač reprezentacije Srbije se mučio veći deo meča da slomi otpor defanzivaca Kaljarija, ali je na kraju uspeo i posle asistencije Dibale uz dosta sreće zatresao mrežu.

Vlahović je prilično agresivno ušao u meč i kao osica kidisao na poslednju liniju Kaljarija.

Ipak, Kaljari je prvi stigao do vođstva, golčinom Žoaa Pedra, koji je u 10. minutu majstorski pogodio gornji ugao gola Ščesnog i iskoristio dobru asistenciju Razvana Marina.

U 19. minutu viđeno je uzbuđenje pred golom domaćih, ali je Denis Zakarija bio kratak i golman Kaljarija je prvi stigao do lopte. Nedugo zatim očajno je šutirao Paolo Dibala i promene rezultata nije bilo.

Juventus je ipak u 23. minutu stigao do izjednačenja golom Luke Pelegrinija, bivšeg igrača Kaljarija, zbog čega nije slavio pogotak. Najpre je šutirao Dibala, golman je odbio loptu do Pelegrinija, a ovaj je uz pomoć Rabio zatresao mrežu.

Ipak, gostujući tim je uzalud slavio jer se ispostavilo da je Rabio igrao rukom, što je sudijska odluka koja je proizvela oštru reakciju Juventusovih igrača i stručnog štaba.

Već u 31. minutu odlično je šutirao Dibala iz slobodnog udarca, međutim lopta je otišla pored gola.

Dibala je bio definitivno najaktivniji igrač Juventusa u prvom poluvremenu, a samo četiri minuta posle slobodnjaka uhvatio je volej koji je završio u rukama Kaljarijevog golmana.

U 42. minutu oprobao se i Rabio, ali je pokušaj Francuza bio nedovoljno precizan da donese izjednačenje Juventusu, a tri minuta kasnije oprobao se i Huan Kvadrado, ali je opet odlično intervenisao golman Kaljarija.

Ipak, na isteku 45. minutu, Matijas de Liht doneo je izjednačenje Juventusu nakon odličnog skoka i udarca glavom posle centaršuta Kvadrada.

Već u prvim minutima nastavka igre Đorđo Kjelini je postigao gol, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Kako je meč odmicao, Juventus je sve više pritiskao rivala, međutim bez prave prilike koja bi mogla da donese preokret "Staroj dami".

Na polovini drugog poluvremena pokušao je Vlahović, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Ubrzo je reagovao i Masimilijano Alegri i na teren poslao Federika Bernardeskija umesto indisponiranog Rabioa.

Najbolju priliku na meču Vlahović je imao u 74. minutu, izborivši se između dvojice čuvara, ali je šutirao slabije od potrebnog da lopta prevari golmana Kaljarija i završi u mreži.

Samo minut kasnije, Vlahović je uz dosta sreće postigao gol i doneo preokret Juventusu.

Ispostaviće se da je Vlahovićev gol uspostavio konačan rezultat na utakmici, što je Juventusu omogućilo spokojnih plus osam u odnosu na Romu i meč više u finišu sezone gde im je cilj da se plasiraju u Ligu šampiona.

Sa druge strane, Kaljari je ostao na 25 bodova i nada se da do kraja kola Đenova i Venecija neće ostvariti pobede i dodatno mu zakomplikovati put do opstanka u eliti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke