KALKULACIJE - Ko je sigurno prvi, ko drugi i koja iznenađenja u LŠ čekamo sutra?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.11.2022.
23:11
Izvor: Sportske.net

Ostalo je još osam mečeva, ali stvari su praktično poznate...

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Večeras je završeno takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona u grupama A, B, C i D. 

U grupi A, Napoli je i pored 0:2 na "Enfildu" ostao lider pošto je u prvom meču pobedio Liverpul 4:1, dok Redsi idu dalje kao drugoplasirani tim.

U grupi B je bilo uzbudljivo samo zato što je u poslednjem kolu Porto preskočio Klub Briž pobedom nad Atletikom, koji je pao na četvrto mesto i Ligu Evrope prepustio Bajer Leverkizenu. Porto je pobedom nad Atletiko došao do 12. boda i prvog mesta, Klub Briž je drugi sa 11. 

U grupu C se sve znalo, Bajern je bio prvi, Inter drugi, Barselona treća, pa su večerašnje utakmice bile "turističke". Bajern je ipak zaokružio dominaciju sa 18 bodova i pokazao da će biti među favoritima do kraja sezone.

Najzanimljivije je bilo u grupi D u kojoj je Totenhem pre početka mečeva bio prvi, na poluvremenu treći na tabeli, pa drugi i onda u nadoknadi ponovo prvi! 

Totenhem je na poluvremenu gubio u Marseju, a kako je Sporting vodio protiv Ajntrahta, Konteova ekipa je bila treća na pauzi. Golovima Lenglea i Hejbjerga, Totenhem je preokrenuo i vratio se na prvo mesto, a drugi putnik u osminu finala LŠ je Ajntrajt, dok će u LE Sporting. 

Šta nas čeka u sredu?

Čelsi je sigurno prvi u grupi E sa 10 bodova, dok se za drugo mesto bore Milan i Salcburg u međusobnom duelu. Milan dočekuje Salcburg i dovoljan mu je remi pošto ima bod više. Dinamo juri čudo i pobedu u Londonu za plasman u Ligu Evrope. 

Standings provided by Sofascore

U grupi F Real Madrid je prošao dalje sa 10 bodova, Lajpcig ima 9, ali gostuje Šahtjoru i ako izgubi, Ukrajinci idu dalje pošto su slavili u Lajpcigu 4:1. Postoji i ludi scenario da Real ne pobedi Seltik, a Lajpcig pobedi Šahtjor, te da aktuelni šampion Evrope bude drugi, ali to je malo verovatno.

Standings provided by Sofascore

Grupa G je zatvorena priča - Siti je prvi sa 11 bodova, Dortmund drugi sa 8, a Sevilja je treća sa pet, Kopenhagen poslednji sa dva i taj redosled se neće promeniti zbog međusobnih odnosa.

Standings provided by Sofascore

Za kraj, u grupi D se zna da dalje idu PSŽ i Benfika, ali kako imaju isti broj bodova, ne zna se ko će biti prvi, ali ni treći, jer i Juve i Makabi imaju po tri.

PSŽ je prvi zbog gol razlike, a na tom će mestu ostati sigurno ako pobedi Juve, osim ukoliko Benfika ne da četiri ili više golova od Parižana, što je nemoguće.

Juve ima bolju gol razliku od Makabija, -3 naspram -9, te ako obe ekipe izgube "stara dama" ide u LE. Ipak, ako Juve izgubi, a Makabi kao domaćin otkine bod Benfiki, Italijani će biti četvrti na tabeli!

Standings provided by Sofascore

Dovoljno razloga da pratimo i sutra dešavanja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke