Kamerun slavi Abubakara, Burkina Faso pala sa penala

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.01.2022.
18:56
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv početak KAN-a.

EPA-EFE/GAVIN BARKER
EPA-EFE/GAVIN BARKER

Povezane vesti

Fudbaleri Kameruna uspešno su startovali na Afričkom kupu nacija pošto su u 1. kolu grupe A nadigrali Burkinu Faso i slavili sa 2:1 zahvaljujući pogocima dvostrukog strelca Vensana Abubakara.

Meč u Jaundeu počeo je žestokim startom štopera Burkine Fasa Stiva Jaga zbog čega je defanzivac Arisa opomenut žutim kartonom.

Prva do vođstva je ipak došla Burkina Faso nakon sjajnog udarca Gustava Sangare u 24. minutu. Vezista koji igra u drugoj ligi Francuske odlično se snašao na drugoj stativi i zakucavši loptu u mrežu.

Radost Burkine Faso trajala je svega 15 minuta pošto je Kamerun do izjednačenja stigao u 39. Egzekuztor je bio Abubakar, koji je rutinski pogodio sa penala i meč vratio na početak.

Sličan scenario dogodio se u trećem minutu nadoknade kada je Abubakar ponovo pogodio sa penala i iskoristio još jedan "poklon" protivničkih igrača.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a uzbuđenja nije manjkalo ni u nastavku meča. 

Delovalo je da je Abubakar postigao het-trik, ali je VAR pokazao na ofsajd, pa je bivši golgeter Porta i Bešitaša ipak ostao na dva pogotka.

Na 15-ak minuta do kraja Kamerun je mogao da potvrdi zasluženu pobedu, ali Anguiza zamalo nije bio precizan, dok je jedinu pravu priliku u nastavku za Burkinu Faso propustio Bajala.

Do kraja meča Burkina Faso nije imala snage za izjednačenje pa je Kamerun trijumfalno startovao na turniru i posle nepunog 1. kola postao lider grupe A.

Drugi par grupe čine Etiopija i Zelenortska ostrva, a ovaj duel igra se od 20 sati na istom stadionu u Jaundeu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke