KAN - Salah odlučio penal seriju, Egipat u četvrtfinalu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 26.01.2022.
19:47
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Egipta.

AP Photo/Themba Hadebe
AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Fudbaleri Egipta plasirali su se u čevrtfinale Kupa afričkih nacija pošto su danas posle penala pobedili Obalu Slonovače rezultatom 5:4 (0:0).

U čevrtfinalu Egipat će se sastati sa selekcijom Maroka, nakon što je po treći put u istoriji posle penala eliminisao Obalu Slonovače.

Prvo uzbuđenje viđeno je već u šestom minutu, Orije je pao u šesnaestercu, ali nije bilo penala. Egipat je u prvom poluvremenu bio znatno konkretniji, u 17. minutu je šansu imao Marmuš, potom je u 21. probao i Salah, pa Mohamed, ali je Obala Slonovače sačuvala gol.

U finišu prvog dela, Obala Slonovače je imala šansu preko Alera, ali promene i dalje nije bilo.

Do novih prilika čekali smo drugu polovinu drugo poluvremena, opet su probali Mohamed za Egipat, i Aler na drugoj strani, koji je glavom sa pet metara bio najbliži golu, ali je odlično intervenisao golman El Šanavi. 

Malo je falilo da rezervista Egipta izraste u heroja, ušao je u igru u 71. minutu i posle nekoliko minuta imao veliku šansu, iskosa sa leve strane šutirao je pored stative. 

Na drugoj strani na sličan način je heroj umalo postao Vilfred Zaha, koji je ušao i u 84. minutu imao veliku šansu, ali je ponovo fantastičan bio El Šanavi. Nažalost, on je tom prilikom zaradio i povredu zbog koje je kao dotadašnji igrač utakmice morao da izađe iz igre.

Tokom regularnih 90 minuta nije bilo golova, pa su ekipe otišle u produžetke. 

U prvom produžetku Šerif je imao sjajnu šansu za Egipat, uzvratio je Sangare, a onda je Trezege ponovo bio u prilici, šutirao je preko gola.

U 120. minutu Trezege je imao i treću šansu i najbolju, Salah mu je vratio povratnu, a ovaj šutirao direktno u golmana Obale Slonovače i odlučivali su penali.

Penal serija: 

1. Pepe gađa po sredini, Zizo u rašlje - 1:1

2. Sangare uz samu stativu, El Solia po zemlji - 2:2

3. Erik Baji šutira loše, golman Egipta brani, Kamal siguran - 2:3

4. Korne precizan, Abdelmonem zateže pored stative - 3:4

5. Zaha snažno uz stativu, Salah vodi Egipat dalje!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke