KAN - Maroko sa prve pozicije u osminu finala, Kongu drugoplasiran, Obala Slonovače prošla na mala vrata

Autor: Sportske Net
sreda 24.01.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Završeni mečevi u grupi F.

@CAF_Online/X
@CAF_Online/X

Povezane vesti

Odigrana su još dva meča grupne faze Afričkog kupa nacija. U okviru grupe F slavio je Maroko, dok su Tanzanija i DR Kongo igrali nerešeno. 

S obzirom na to da Tanzanija nije ostvarila plasman dalje kao trećeplasirana, Obala Slonovače je na "mala vrata" prošla u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Domaćin Kupa je u međuvremenu ostao bez selektora, a za protivnika imaju branioca trofeja Senegal

Maroko je savladao Zambiju sa 1:0. 

U 35. minutu meča Hakimi je izveo slobodan udarac, Agerd je bio najbolji u skoku i poucao glavom, ali je lopta završila pored gola. 

Samo dva minuta kasnije Hakim Ziješ je glavom poslao loptu u gol, što je bio neodbranjivo za golmana. Maroko je sa minimalnim vodstvom otišao na pauzu. 

Po povratku nastavili su da pritiskaju Marokanci protivnički kazneni prostor, ali nije bilo promene rezultata. 

Na drugoj strani, Banda je imao najbolji pokušaj iz daljine, kada je poslao loptu sa ivice kaznenog porstora i dalji ugao, ali nije bio dovoljno precizan pa je rezultat ostao isti. 

U igru je u 71. minutu ušao i Kings Kangva fudbaler Crvene zvezde, koji ju precizno šutirao u 88. minutu, ali je odbrana Maroka uspešno reagovala. 

U drugom meču ove grupe, Tanzanija i DR Kongo odigrali su meč bez golova. 

Kongo je bio mnogo konkretniji i uporniji tokom prvog dela meča, uputili su pet šuteva ka golu, od toga dva u okvir, međutim bez sreće da ijedan završi iza leđa protivničkog golmana. 

Majele je u 30. minutu primio precizan pas, pucao je posred gola, ali je golman ovo rutinski odbranio kako mu je lopta išla pravo u ruke. 

Posle završene grupne faze, u grupi F dalje kao prvoplasirani ide Maroko, dok je drugu poziciju zauzeo Kongo, a Zambija je trećeplasirana i sa dva osvojena boda nema šansu za prolazak dalje. 

Maroko se sastaje sa Južnom Afrikom, dok će DR Kongo ići na Egipat. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke