KAN - Ekvatorijalna Gvineja razbila i šokirala "slonove", domaćin na korak od eliminacije, Nigerija rutinski

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.01.2024.
19:57
Izvor: Sportske.net

Novi lud dan u Africi...

@CAF_Online
@CAF_Online

Povezane vesti

Danas su odigrani poslednji mečevi grupe A Kupa afričkih nacija, a pravo iznenađenje i šok doživeli su domaćini - Obala Slonovače, pošto je Ekvatorijalna Gvineja pobedila rezultatom 4:0 i zajedno sa Nigerijom, koja je savladala Gvineju Bisao (1:0), otišla u narednu rundu. 

Domaćin čeka rasplet u ostalim grupama, jer u osminu finala idu i četiri od šest trećeplasiranih timova, ali u ovom trenutku računica im takođe ne ide na ruku.

Prednost Gvineji doneo je Ensue u finišu prvog poluvremena, kada je nanizao nekoliko čuvara i pogodio za 0:1.

Obala Slonovače je konstantno napadala, ali nedovoljno dobro, VAR je poništio dva gola zbog opravdanih ofsajda, prvi Sangareu u nadoknadi prvog dela, a potom i Krasou u 67, tek što je ušao u igru umesto Konana.

Pravi šok usledio je u 73. minutu, kada je Gane izveo maestralan slobodan udarac u prvi ugao sa skoro 30 metara za 0:2.

Domaći nisu stigli da se "opasulje", a onda je usledila kontra u 76. minutu i novi gol Ensuea koji rutinski rešava situaciju jedan na jedan za 0:3. 

Obala Slonovače se potpuno predala i u finišu posle nove prelake kontre, Gvineja je dala i četvrti gol za ogromni trijumf.

U drugom meču ove grupe, Nigerija nije dozvolila iznenađenje protiv slabašne Gvineje Bisau. 

Meč je odlučen u 36. minutu kada je Sangante nespretno zakucao pod prečku jedan poprečni centaršut za vođstvo Nigerije.

Nigerijci su sačuvali prednost i imaju sedam bodova, te zajedno sa Ekvatorijalnom Gvinejom idu dalje, dok je Obala Slonovače sada u velikom problemu.

Slonovi imaju tri boda, ali i gol razliku -3, što će se još kako gledati kada se kompletira tabela trećeplasiranih timova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke