KAN: Golčina Hakimija za slavlje Maroka, Ben bolji za gol od Boaćija

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 18.01.2022.
21:52
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče u Africi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Maroka završila je kao lider grupe C na Afričkom kupu nacija pošto je u veoma zanimljivom meču odigrala 2:2 protiv Gabona.

Strelac vodećeg gola za tim Gelora Kande bio je Žim Alevina u 21. minutu meča pošto je iskoristio katastrofalnu reakciju defanzivca Maroka.

Izjednačenje Maroku doneo je Sofijane Bufal sa penala u 73. minutu, a osam minuta kasnije novo vođstvo Gabonu obezbedio je autogolom Aguerd.

Zlata vredan bod Maroku doneo je fudbaler PSŽ-a Ašraf Hakimi pošto je u 84. minutu postigao evrogol iz slobodnog udarca.

Ovim bodom Maroko je završio kao lider tabele, dok će Gabon morati da se zadovolji drugim mestom.

Nakon dva uvodna poraza, reprezentacija Komora slavila je protiv Gane 3:2 i sa tri boda završila kao trećeplasirana u grupi.

Veliku pažnju srpske javnosti privukao je vodeći pogodak ovog tima, a dao ga je od prošle godine državljanin Srbije i fudbaler Crvene zvezde Mohamed El Fardu Ben.

Krilni igrač beogradskih crveno-belih je već u četvrtom minutu zatresao mrežu Gane pošto je iskoristio odličan pas u prostor i u bliži ugao savladao golmana rivala.

Veliki podstrek za Komore usledio je u 25. minutu kada je isključen Ande Ajev, a na 2:0 je u 62. minutu povisio Ahmed Monji na asistenciju Bena.

To je učinio izvanrednim udarcem levom nogom, golman Gane je bio nemoćan.

Da je ovo definitivno crveno-bele veče u Africi videlo se u 64. minutu kada je bivši Zvezdin napadač Ričmond Boaći vratio Ganu u igru u 64. minutu postigavši gol glavom nakon kornera.

Već u 77. minutu bilo je 2:2 kada je Aleksande Djiku izjednačio na 2:2.

Delovalo je da će se meč završiti nerešenim ishodom, ali je Monji u 85. minutu doneo veliku pobedu Komorima koji su poslali Ganu na poslednje mesto sa svega jednim osvojenim bodom iz tri utakmice. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke