KAN - Kudus briljirao, Salah se povredio, Bukari tragičar, buran remi Egipta i Gane!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.01.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Dobar meč, posle kog su obe ekipe u problemu.

AP Photo/Themba Hadebe
AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Fudbaleri Egipta i Gane remizirali su u Abidžanu rezultatom 2:2, u derbiju drugog kola B grupe Afričkog kupa nacija.

I jedni i drugi su u problemu nakon ovog ishoda, pa će plasman u osminu finala tražiti u poslednjem kolu. Egipat ima dva boda, a Gana jedan.

Sutra se u ovoj grupi sastaju Zelenortska Ostrva, koja imaju tri boda, i Mozambik, koji ima jedan bod.

Egiptu se večeras povredio Salah, a Injaki Vilijams i Osman Bukari su bili tragičari Gane. Igrač Crvene zvezde je u igru ušao u 73. minutu i zamenjen je u 89.

Prvo poluvreme je bilo jako loše i do nadoknade vremena se ništa nije dešavalo, a onda u samo 60 sekundi dva jako važna momenta. Najpre se povredio najbolji igrač Egipta Mohamed Salah i morao je da napusti teren, što je zabrinjavajuće i za navijače Liverpula, a čim je on izašao Gana je povela.

Mohamed Kudus je primio loptu na 20 metara od gola, efektno se oslobodio čuvara i lepim udarcem poslao loptu u mrežu, za 0:1.

U drugom poluvremenu je viđen sjajan fudbal. Napadali su i jedni i drugi, a Ganu su skupo koštali kiksevi Injakija Vilijamsa i Bukarija.

Vilijams je u 69. minutu napravio katastrofalnu grešku kada je probao da vrati loptu nazad, to je uradio tako što je izbacio Marmuša u zicer poziciju, a ovaj je poklon iskoristio i savladao golmana Oforija, za 1:1.

U 71. je Gana ponovo povela i ponovo je strelac bio Kudus. Fudbaler Vest Hema je dobio loptu od Odoija, tukao levom nogom iz kaznenog prostora i pogodio za 1:2, ali treba reći da je golman El Šenavi očajno reagovao, pa je kumovao ovom pogotku.

Fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari je ušao sa klupe u 73. minutu umesto Vilijamsa, a samo minut kasnije je napravio sličnu grešku kao igrač kog je zamenio. Veoma mlako je ušao u duel sa Trezegeom u opasnoj zoni, ovaj mu je ukrao loptu i proigrao Mustafu Muhameda, kom nije bilo teško da izjednači na 2:2.

Bukari je toliko loše odigrao da ga je selektor Kris Hjuton zamenio već u 89. minutu.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke