KAN - Ludnica u Abidžanu, Gana od sjaja do očaja, Egipat u nadoknadi do osmine finala!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.01.2024.
23:08
Izvor: Sportske.net

Danas je završeno takmičenje i u grupi B gde smo saznali koje su se ekipe direktno kvalifikovale u osminu finala Afričkog kupa nacija.

AP Photo/Themba Hadebe
AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Neverovatan rasplet u grupi B videli smo večeras u Abidžanu gde su na dva različita stadiona fudbaleri Egipta i Gane proživljavali pravi rolerkoster emocija.

Posle prvih 45 minuta, sve je bilo spremno za "Crne zvezde" da se, pored Zelenortskih ostrva, nađu u osmini finala KAN. 

Gana je vodila sa 1:0 posle penala Ajua u 15. minutu protiv Mozambika, dok su Ostrvljani poveli krajem prvog poluvremena pogotkom Benčimola.

Usledio je odgovor Egipćana u 50. minutu kada je Trezege poravnao rezultat, ali slaba je to uteha bila u tom trenutku za "Faraone" jer je nešto kasnije Aju ponovo bio precizan sa penala.

I kada se činilo da će Egipćani čekati rasplet ostalih mečeva u nadi da će se naći među najboljim trećeplasiranim timovima, dogodilo se totalno ludilo.

Mozambik je smanjio na 2:1 u prvom minutu nadoknade, dok je u slično vreme Mostafa Mohamed u potpunosti preokrenuo rezultat u korist Egipćana koji su se našli na drugoj poziciji na tabeli.

Da stvar po Ganu bude još gora,Mozambik je tri minuta kasnije izjednačio rezultat i tako ostavio "Crne zvezde" sa dva osvojena boda i bez šansi da se nađu u osmini finala KAN-a.

Egipat je i nakon toga uspeo da primi gol posle pogotka Tešeire u poslednjim trenucima meča, ali to nije poremetilo stanje na tabeli, pa je pored Zelenortskih ostrva dalje otišao i Egipat.

Gana i Mozambik imaju po dva boda, s tim što su "crne zvezde" ispred zbog bolje gol-razlike, međutim slaba je to uteha za eliminaciju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke