KAN - Madagaskar posle penala u četvrtfinalu!

Autor: Stefan Matić
nedelja 07.07.2019.
20:54
Izvor: Sportske.net

Možda i najveće ime reprezentacije Konga, Janik Bolasi poneo titulu tragičara meča.

Epa/Khaled Elfiqi
Epa/Khaled Elfiqi

Povezane vesti

Sjajna utakmica i golovi obeležili meč osmine finala između Madagaskara i DR Kongo. Posle rezultata 2:2 u regularnom delu, nije bilo golova u produžecima te se pristupilo penalima gde je Madagaskar bio uspešniji.

Sjajno je počeo meč po Madagaskar, odličnu akciju realizuje Amada pravom bombo sa oboda šesnaesterca, igrao se deveti minut Madagaskar vodi sa 1:0!

Nastavila se odlična igra i jednih i drugih, Kongo je stigao do poravnanja rezultata posle samo desetak minuta. U 21. minutu sjajni centaršut sa leve strane koristi Bakambu, rezultat je 1:1.

U nastavku meča smo videli po dve odlične prilike sa obe strane, ali tek u 77. minutu Madagaskar ponovo stiže do vođstva. Kapiten Andriacima se samo poklonio centaršutu Metaniera sa desne strane i doveo svoju reprezentaciju do 2:1.

Kongo je maltene iz zadnjeg napada stigao do izjednačenja i produžetaka. U 90. minut Mbemba sjajno skače u šesnastercu gostiju i koristi asistenciju iz kornera. 2:2!

U prvom produžetku smo videli sjajne intervencije golmana. Prva posle šanse Metaniera iz Madagaskara a potom i Mbembe iz reprezentacije Konga.

Reprezentativci Madagaskara su bili mnogo sigurniji u penal seriji dok su Bolasi i Tiserand promašili svoje penale za Kongo. Madagaskar kao pobednik duela prolazi dalje 1/4 finala gde će čekati boljeg iz duela Gana - Tunis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke