KAN - Majstor Mane odveo Senegal u polufinale

Autor: Milovan Longinov
nedelja 30.01.2022.
21:52
Izvor: Sportske.net

Senagal ide dalje...

AP Photo/Sunday Alamba
AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Fudbaleri Senegala plasirali su se u polufinale Kupa afričkih nacija pošto su danas pobedili Ekvatorijalnu Gvineju rezultatom 3:1. 

Iako nije postigao pogodak, današnji heroj bio je dvostruki asistenst Sadio Mane, koji je asistirao kod prvog i trećeg pogotka za Senegalce.

Senegal je očekivano bio bolji rival i poveo je u 28. minutu nakon lepe akcije i asistencije Sadija Manea, Dediju je pogodio za 1:0.

Ekvatorijalna Gvineja je prvi put došla do opasne zone u 51. minutu, Kulibali je igrao slučajno rukom u šesnaestercu, sudija je pokazao na belu tačku, ali srećom da je pogledao VAR, jer bi ovo bio sraman penal.

Ipak, Gvineja je uspela da izjednači pet minuta kasnije, iz prvog udarca u okvir gola, Bujla je pogodio za 1:1 posle lepe akcije i lukavog udarca sa 15 metara.

Međutim, Senegal je ubrzo rešio sve dileme oko pobednika. Kujate je u 68. minutu pokupio jedan otpadak, tek što je ušao u igru i pogodio za 2:1.

U 79. minutu Sadio Mane je priredio novu majstoriju, probio je na desno boku i kao na tacni proigrao Sara koji postavlja nedostižnih 3:1

U polufinalu Senegal se sastaje sa Burkinom Faso (sreda 20.00), dok drugi polufinalni par čine Kamerun i Egipat (četvrtak 20.00).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke