KAN - Opet šok u Africi, Hakimi tragičar, Maroko ispao od "Bafana Bafane"!

Autor: Mladen Heleta
utorak 30.01.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnji turnir.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Nema kraja senzacijama na Afričkom kupu nacija u Obali Slovonače.

Sinoć smo ostali bez aktuelnog šampiona Senegala, u osmini finala je ispao i kontinentalni gigant Egipat, grupnu fazu nisu prošli Alžir, Tunis i Gana.

Svašta smo videli u dosadašnjem delu turnira, ali najveće iznenađenje je ipak došlo večeras.

Prvi favorit za osvajanje i polufinalista poslednjeg Svetskog prvenstva u Kataru, selekcija Maroka, eliminisana je u osmini finala od Južne Afrike.

Popularna "Bafana Bafana" je u San Pedru pobedila sa 2:0 i tako šokirala ekipu za koju igraju sve same zvezde brojnih evropskih klubova.

Ona najveća zvezda Ašraf Hakimi bio je tragičar Maroka, jer je u 84. minutu promašio penal za izjednačenje. Tukao je silovito, ali neprecizno, pa je lopta od prečke otišla u gol-aut.

Senzacionalni trijumf Južne Afrike najavio je Makpoba u 57. minutu, kada je dobio pas od Zvanea, izbegao, "za dlaku", ofsajd zamku, izašao sam pred Bonoa i rutinski ga matirao.

Surovu kaznu Hakimiju servirao je Mokoena u 95. minutu, fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca, za 0:2.

Maroko je u suštini jako loše odigrao ovaj meč, daleko od svog renomea, kasno je "upalio", utakmicu je završio sa desetoricom zbog crvenog kartona Amrabata u 90. minutu, izborio je ranije taj penal, ali ovaj turnir je izgleda rezervisan za velika čuda.

Južna Afrika će se u četvrtfinalu sastati sa selekcijom Zelenortskih Ostrva. U tom delu kostura igraće još Nigerija i Angola.

Parovi u drugom delu žreba su Obala Slonovače - Mali i DR Kongo - Gvineja.

Apsolutno niko nije očekivao ovih osam ekipa u završnici. Sada su favoriti, prema imenima igrača koje poseduju, Nigerija i Obala Slonovače, ali ko zna šta nas još sve čeka na ovom neverovatnom šampionatu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke