KAN - "Poker" Tunisa zakuvao stvari u grupi F, Sangare poklonio bod Sijera Leoneu!!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 16.01.2022.
18:58
Izvor: Sportske.net

U terminu od 17 časova danas su odigrane dve utakmice Afričkog kupa nacija.

ACN Twitter
ACN Twitter

Povezane vesti

Obala Slonovače je u okviru grupe E remizirala sa Sijera Leoneom 2:2.

Ponovo je na početku meča zablistao golman Sijera Leonea Kamara, ovoga puta odbranio je penal Kesiju u 12. minutu.

Ipak, nije mogao da spreči pogodak Sebastijana Alea u 25. minutu, no autsajder je uspeo da izjednači u 55. preko Muse Kamare

Iznenađenje je 10 minuta kasnije pokušao da spreči Arsenalov Nikolas Pepe koji je savladao Kamaru, ali je pravi šok usledio u poslednjim trenucima meča kada je Alhadži Kamara iskoristio katastrofalnu grešku Sangarea i doneo svojoj ekipi veliki bod.

Obala Slonovače posle ove utakmice ima četiri boda, Sijera Leone dva, Alžir jedan, dok je Ekvatorijalna Gvineja bez bodova s tim što kasnije danas igra protiv Alžira.

U grupi F, Tunis je lako i ubedljivo slavio protiv Mauritanije rezultatom 4:0.

Favorit je opravdao tu ulogu praktično u prvih 10 minuta pošto je imao veliku prednost nakon golova Matlutija u četvrtom i Kazrija u devetom minutu.

Napadač Sent Etjena pogodio je i u 66. minutu posle prelepe timske akcije, a konačan rezultat postavio je Jaziri dva minuta kasnije. Msakni je promašio penal u finišu meča, ali to nije uticalo na krajnji ishod.

Ranije danas, Mali je remizirao sa Gambijom 1:1, pa se očekuju velika uzbuđenja u poslednjem kolu gde Tunis igra sa Gambijom, a Mali protiv Mauritanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke