KAN - Senzacionalni Gvinejci sa igračem manje šokirali Kamerun na 38 stepeni!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.01.2024.
20:10
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igrala u nehumanim vremenskim uslovima.

AFCON
AFCON

Povezane vesti

Fudbaleri Kameruna i Gvineje remizirali su danas 1:1 u meču 1. kola grupe "C" Kupa afričkih nacija.

Mnogo muke za Kamerunce protiv autsajdera koji je čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje.

Već posle 10 minuta, Gvineja je povela posle haotičnih dešavanja pred golom Fabrisa Ondoe, inače rođak Andrea Onane koji uprkos svim naporima nije registrovan za ovaj meč.

Strelac je bio fudbaler Bordoa Mohamed Bajo koji je našao prostor lopti kroz noge Fabrisa Ondoe za veliko oduševljenje na tribinama stadiona u Jamusukruu. 

U međuvremenu, Gvineja je ostala bez kapitena Fransoe Kamana čiji je pomalo nespretan start gledao VAR, a potom i glavni arbitar Ibrahim koji je procenio da je umesto žutog kartona, najpravednija kazna ipak crveni. Bilo je sve u trku, Kamano je nagazio na nogu rivala, nije bilo epohalno opasno, ali procena je bila da je dovoljno za isključenje.

Pokušavali su Kamerunci, Kone na golu Gvineje je bivao odličan da bi u 51. minutu Magri posle ubačene lopte Enkudua glavom uspeo da ga savlada. To je bio i konačan rezultat i slađi bod odlazi Gvineji koja posle ovog rezultata može da se nada prolasku dalje budući da su u grupi gde su još Senegal i Gambija imaju priliku da budu treći i kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa ode u nastavak turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke