KAN - Zambija u problemu, Tanzanija iznenadila Kangvu i Granta!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 21.01.2024.
20:09
Izvor: Sportske.net

"Čipolopolo" će prolaz u narednu rundu tražiti na meču sa Marokom...

AP Photo/Themba Hadebe
AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Fudbaleri Zambije remizirali su sa ekipom Tanzanije rezulatom 1:1 u drugom kolu grupe F Afričkog kupa nacija u Obali Slonovače.

Selekcija Avrama Granta ušla je u ovaj meč kao favorit, međutim Tanzanija je bila ta koja je stigla do vođstva i umalo osvojila sva tri boda.

Igrao se 11. minut meča kada su "Taifa starsi" iskoristili veliku grešku prilikom građenja napada Zambije tako što je Simom Emsuva posle dodavanja Samate zatresao mrežu protivnika.

Stvari po tim za koji je igrao i fudbaler Crvene zvezde Kings Kangva dodatno su se pogoršale kada je Kabve u razmaku od samo 11 minuta zaradio dva žuta kartona i isključenje krajem prvog poluvremena.

Javnu opomenu dobio je i nervozni Grant, činilo se da će Zambija doživeti neočekivani poraz, a onda se pojavio spas u vidu Patsona Dake koji je odlično reagovao na dobar centaršut Čame u 88. minutu susreta.

Stvari u grupi F prilično su zamršene, osim Maroka koji se nalazi na pragu plasmana u drugu rundu takmičenja sa četiri boda, po dva imaju DR Kongo i Zambija, dok je Tanzanija večeras osvojila svoj prv bod.

Zambija će se u poslednjem kolu sastati sa Marokom, dok će u drugom meču igrati DR Kongo i Tanzanija.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke