Kandidatura - Razlozi zbog kojih je Mesi prvi favorit za "Zlatnu loptu"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.10.2021.
11:30
Izvor: Sportske.net

Sluti na sedmu Zlatnu loptu!

EPA-EFE/Ian Langsdon
EPA-EFE/Ian Langsdon

Povezane vesti

Argentinski fudbaler Lionel Mesi jedan je od najvećih favorita za osvajanje Zlatne lopte.

Napadač Pari Sen Žermena ima impresivnu godinu iza sebe. U klupskom fudbalu, definitivno je imao i boljih sezona, ali kada je reč o reprezentativnom - konačno je usledio presedan.

Argentinac će najveću konkurenciju imati u Robertu Levanvovskom, čijim golovima je Bajern bivao dominantan, pre svega u Bundesligi, kao po navici. Leva je bio impresivan, Žoržinjo i Kante u dresu Čelsija takođe, ali Lionel Mesi je imao posebnu godinu.

Dres Barselone napustio je ovog leta, ali je pre toga podigao trofej pobednika Kupa kralja postigavši dva gola u finalu protiv Atletik Bilbaa ponevši titulu najboljeg igrača. Ušao je u istoriju Kupa kralja kao najbolji strelac u finalima ovog takmičenja ispred Telme Zare sa čak devet golova.

Ipak, najveći razlog, pored brojnih golova i impresivnih parija jeste osvajanje trofeja sa Argentinom. Konačno je podigao odličje sa svojom reprezentacijom i to sa kapitenskom trakom oko ruke. Savladali su Brazil u finalu Kopa Amerike i odneli trofej u svoju zemlju. Zemljaci su mu se klanjali, a on je sa suzama u očima sve to dočekao.

Mesi čini svoje timove boljim, a to se jasno ogleda u Barseloni ove sezone. Katalonci nisu ni nalik na tim koji je dominirao u prethodne deceniju i po kada je Mesi bio lider ekipe. Sada je u Pari Sen Žermenu, gde sarađuje sa karakterima kao što su Nejmar i Mbape, ali čini se da se polako privikava na život u prestonici Francuske.

I konačno, tu su golovi. Izvesno je da će preći granicu od 40 pogodaka u kalendarskoj godini. Sada je upravo na toj koti i pitanje trenutka je kada će usletiti novi podvig omalenog Argentinca. Samo jednom od 2009. godine Mesi nije prešao cifru od 40 pogodaka u godini.

Ukoliko bi osvojio ovo laskavo priznanje, bilo bi to po sedmi put u njegovoj karijeri i pitanje je da li bi iko ikada mogao da nadmaši takav učinak. Kristijano Ronaldo ima pet, ali kada se uzmu u obzir godine, teško je verovati da Portugalac može da ponovi tako nešto još jednom iil dvaput u svojoj karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke