Kanonada Marseja na 'Munisipalu'!

Autor: Boban Filipović
petak 06.03.2015.
22:27
Izvor: Sportske.net

Veoma ubedljiva pobeda čete Marsela Bjelse u Tuluzu na premijeri 28. kola Lige 1, prva na strani još od početka oktobra prošle godine.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Gosti su poveli već u drugom minutu igre golom sve boljeg Batšuaija, u šestom je Aloe duplirao prednost, a već u 20-pm na semaforu stoji 0:3 pošto je Mubanđe dao autogol.

Pred sam kraj prvog poluvremena Batšuaji postiže svoj drugi pogodak na utakmici na asistenciju Okamposa, 'poker' golova u mreži golmana Bušera, Tuluz je na kolenima.

Nezanimljivo u nastavku, sve dileme su razerešene, malo se zakuvalo tek u poslednjih 15-ak mintra, najpre Ben Jeder postiže utešni gol za poniženog domaćina, ali do kraja meča je nesretni Bušer kapitulirao još dva puta.

'Petarda' na 'Munisipalu' je pukla u 78. minutu kada se i Ganjanin Andre Aju upisao u strelce, a konačnih 1:6 postavio je najbolji strelac Olimpika ove sezone Andre-Pjer Žinjak minut pre kraja regularnog dela. Žinjaka je Bjelsa uveo u igru pola sata pred kraj meča umesto dvostukog strelca Mičija Batšuajija.

Marsej će prenoćiti na drugom mestu na tabeli Lige 1, Bjelsin tim ima isti broj bodova kao branilac titule PSŽ, ali bolju gol razliku od ljutog rivala, koji sutra čeka Lans na 'Parku Prinčeva'. Jedino je imenjak iz Liona ispred Olmpik Marseja, lider ima bod više, a u nedelju ga čeka teško gostovanje u Monpeljeu.

France Soccer League One

Tuluz ostaje u zoni ispadanja, ako ovako nastave teško će uspeti da izbore opstanak u francuskoj eliti. Uroš Spajić i Aleksandar Pešić su odigrali ceo meč za razmontirani domaći sastav, Pavle Ninkov je katasttrofu svoje ekipe gledao sa klupe za rezerve, Dušan Veškovac je van stroja zbog povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 06.03.2015
23:40

Ovog coveka bih voleo jednom da vidim na mestu selektora Srbije, takticar par ekselans!