Kante "žrtva" stanja u Čelsiju, Tuhel ignorisao struku

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 20.12.2021.
17:10
Izvor: Sportske.net

Zar je dotle došlo?

EPA-EFE/David Ramos / POOL
EPA-EFE/David Ramos / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija neslavno su završili prošlu nedelju "mršavim" remijem protiv Vulverhemptona, a nakon meča se digla mnogo veća prašina nego što smo mogli da zamislimo.

Menadžer šampiona Evrope Tomas Tuhel prigovorio je Fudbalskoj asocijaciji Engleske (FA) što je dozvolila odigravanje utakmice uprkos velikom broju zaraženih, a mediji na Ostrvu dan kasnije pišu o internim detaljima iz svlačionice Čelsija.

Naime, zbog velikog broja odustnih igrača, od kojih je većina zaražena, Tuhel se oglušio o savet medicinskog tima da ranije izvede iz igre Ngolo Kantea.

Francuski fudbaler je odigrao celu utakmicu, što mu je bio prvi meč još od novembarskog duela protiv Juventusa u Ligi šampiona.

Kante je trebalo postepeno da se vraća u ritam, pa je medicinski tim predložio Tuhelu da to i učini, ali je Nemac rešio da vezistu ceo meč zadrži na terenu.

"Imali smo jaku preporuku da igra 45 minutu, ali smo se na nju oglušili zbog toga što su nam čak četvorica igrača bila bolesna.  Nije bio momenat da jednog od najboljih vezista na svetu izvedem zato što je umoran. Ostavili smo ga, jer je uvek pravio razliku na terenu", rekao je Tuhel.

Poteškoća veća za Tuhela je što na Kanteovoj poziciji nije mogao da računa na Žoržinja i Matea Kovačića, koji nisu bili u protokolu zbog koronavirusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke