Kantona stil: "Žao mi je što ga nisam udario jače"

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 26.04.2021.
10:50
Izvor: Sportske.net

Možemo pretpostaviti o kome se radi.

tviter
tviter

Povezane vesti

Potez Erika Kantone iz '95 godine kada udara navijača Kristal Palasa je nešto što se ne zaboravlja. 

Tadašnji igrač Mančester junajteda je dobio suspenziju od devet meseci zbog kung-fu napada na Metjua Simondsa. Legendarni Francuz priprema novi film "The United Way" koji je pisao, uz ulogu naratora. Film se bavi temom rasta kluba posle minhenske katastrofe 1958. godine, a tokom razgovora za engleske medije prisetio se i tog popodneva na "Selhurst parku". 

"Vređali su me hiljadu puta i nikada nisam reagovao, ali nekada ste osetljivi. Žalim samo za jednim. Voleo bih da sam ga udario još jače. Suspendovali su me na devet meseci, hteli su da naprave primer od mene", izjavio je Kantona. 

Francuz je takođe pričao o Fergusonovoj ulozi tokom cele situacije, Francuzu su hteli da produže suspenziju zbog igranja fudbala u prijateljskoj utakmici iza zatvorenih tribina. 

"Bio je to samo prijateljski meč, ali novinar je bio na vrhu drveta ispred i slikao je. Na nesreću nije pao. Sledećeg dana bilo je sve u novinama i FA je htela da mi poveća kaznu. Menadžer je pronašao prave reči. Voleo sam ga i poštovao ga kao oca. Kada menadžer napravi tako nešto za svog igrača, igrač će dati život za trenera, za klub i navijače. Svi su me podržali. Neki klubovi bi mi verovatno dali otkaz, ali Junajted mi je ponudio novi ugovor. To je razlika između drugih i Junajteda", rekao je Kantona.

Kantona se povukao dve sezone posle incidenta u tridesetoj godini. Prema Solskjerovim rečima veče pre povlačenja bili su u restorani do četiri ujutru. 

"Imali smo predivnu zabavu restoranu koji je iznajmio. Odlična noć, slavili smo ponovno osvajanje lige. Dva dana kasnije čuo sam na radiju da se povukao. To veče nije uopšte pominjao penziju. Plesali smo, zabavljali se do četiri ujutru. Otišli smo kući. Niti jednu reč nije rekao o tome, to vam je bio Erik u malom", izjavio je Solskjer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke