Kao u Juventusu i Interu, strah u Totenhemu, Konte spreman za beg!

Autor: Boris Jovanović
petak 14.01.2022.
10:08
Izvor: Sportske.net

Pokazao je već da je spreman na ovakve stvari...

 NEIL HALL
NEIL HALL

Povezane vesti

Hoćemo li videti "Antonio Konte" scenario?

Naime, fudbaleri Totenhema se plaše da bi Italijan mogao da napusti klupu već ovog meseca, ako Danijel Livi ne ispuni letnje obećanje i ne pojača tim. O tome se navodno priča u svlačionici "Pevaca", Konte je okrenuo stvari u šampionatu, ali predstava protiv Morekamba u FA Kupu i ispadanje od Čelsija u polufinalu Liga kupa su pokazali da ima prilično tanak roster.

Doduše, sam menadžer je prećutno otpisao Dele Alija, Doertija, Vinksa, Rodona, Brajana Hila, želi da proda Dombelea, a i Bergvajn bi mogao da napusti klub, ako bude prihvaćena ponuda Ajaksa.

Jasno je i da Konte želi već u januaru da promeni tim, on je upozorio direktora Paratićija i predsednika Livija da bez pojačanja klub iz Londona nema šta da traži u borbi za top 4 i da bi neulazak u Ligu šampiona još više povećao jaz u odnosu na ostale klubove. Konte je inače potpisao ugovor na samo 18 meseci, kaže da treba da zasluži novi.

Postoji teorija po kojoj će on iskoristiti situaciju da ode i da na leto sačeka ponudu Mančester Junajteda koji se sada kaje što ga nije angažovao.

Šta traži Italijan koji je zbog sličnih stvari već odlazio sa klupe Juventusa i Intera, doduše ne na pola sezone (u Juventusu je sačekao početak priprema pa napustio klub)?

Dva špica i štopera, plus jednog desnog spoljnog igrača. Nevolja je što je Totenhem od 2019. potrošio više od 300 miliona funti na igrače, a Konte nije zadovoljan timom i želi promene. Koliko može Paratići, videćemo, ali u prve dve nedelje prelaznog roka niko nije doveden. 

Spekuliše se oko Vlahovića, Adame Traorea iz Vulvsa, Bremera iz Torina, Pau Tores iz Viljareala, uz to, nije tajna da žele Lingarda i Ridigera, ali to su transfer za jun kada pomenutim igračima isteknu ugovori. Ono što Konte želi su pojačanja odmah, u januaru, od napadača pominje se i mladi Ekitike iz Remsa, ali Francuzi traže 30 miliona evra. Kada su štoperi u pitanju, još je u igri nemački reprezentativac Matijas Ginter koji želi da napusti Gladbah.

Pominje se još imena, jasno da kada klub ima potrebu za pojačanjima, dosta igrača se proglašava za mete, krajnje je vreme da "Pevci" reaguju, jer u suprotnom, Konte je pokazao u ranijim klubovima da ne prihvata kompromise...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke