"Kapiten Amerika" blistao, "El Loko" startovao pobedom!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.06.2024.
07:12
Izvor: Sportske.net

Favoriti po planu na Kopa Amerika...

Povezane vesti

Kristijan Pulišić je obeležio debi Amerikanaca na Kopa Amerika. Domaćin turnira je u Teksasu savladao Boliviju za koju smo već pisali da je verovatno najslabija selekcija Južne Amerike u ovom trenutku. Samo tri minuta je bilo potrebno "Jenkijima" da načnu rivala, Pulišić je 30. golom u sedamdesetom nastupu za Amerikance otključao bravu "Zelenih". 

Do poluvremena je sve bilo gotovo, napadač Monaka Balogun je na asistenciju Pulišića postigao drugi gol što je bio konačan rezultat.

I Urugvaj ništa nije prepustio slučaju. Selekcija koju predvodi "El Loko" Bijelsa i koja bi po mnogima mogla da pomrsi račune najjačima, Brazilu i Argentini je debitovala trijumfom protiv Panamaca.

"Kanaljerosi" su poklekli već posle 15-tak minuta, Arauho je doneo prednost favoritu, no Panama je imala svoje šanse da izjednači. Kaznio ih je Darvin Nunjez u finišu, da bi Vinja u nadoknadi povisio na 3:0. Na kraju je Panama zaslužila pogodak, Muriljo je postavio konačnih 3:1. Urugvajci u narednom kolu u Nju Džerziju igraju protiv Bolivije, dok će Panama odmeriti snage sa domaćinom u Atlanti. 

Kopa Amerika se nastavlja u noći između ponedeljka i utorka, odlična Kolumbija je favorit protiv Paragvaja, Brazilci će posle posrtanja u kvalifikacijama za Mundijal želeti da utišaju kritičare protiv "Tikosa" iz Kostarike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke