Karabao kup - "Lisice" lako sa trećeligašem, Lopetegijevi "vukovi" slavili u zavšnici!

Autor: Stefan Matić
utorak 20.12.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Premijerligaši svi, osim Bornmuta, se kvalifikovali u 1/4 finale.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Milton Kins - Lester Siti 0:3

Klub iz treće lige Engleske nije bio težak zalogaj za premijerligaša. Rodžersov Lester je već posle pola sata igre imao prednost od 2:0 zahvaljujući golovima Tielemansa u 18. i Pereza u 29. minutu

Moglo je biti i 3:0 pred odlazak na pauzu, ali golman domaćih Džejmi Kaming odlično brani šut Barnsa. Što nije mogao mlađi, uradio je stariji Englez. Džejmi Vardi donosi 3:0 u 50. minutu meča, sjajna lopta Kastanjea sa desnog boka i sigurna realizacija napadača Lestera. 

Imao je potom Barns još jednu šansu, ali je ostalo 3:0 za goste i dalji prolazak u četvrtfinale. 

Njukasl - Bornmut 1:0

U okršaju dva premijerligaša, bolje su prošle "svrake". 

Imao je inicijativu Hauov tim od samog početka, ali do gola koji znači pobedu dolaze zahvaljujući Smitovom autogolu u 67. minutu posle nespretne intervencije defanzivca "višnjica". 

Sautempton - Linkoln 2:1

Trećeligaš je dobrano namučio "svece" ove večeri. Poveli su gosti već u 2. minutu, Bazunu je postigao autogol. Imali su sreće navijač Sautemptona da su imali raspoloženog i nezaustavljivog Če Adamsa u timu. Napadač "svetaca" je prvo izjednačio udarcem glavom u 25. minutu na 1:1, da bi pedesetak minuta kasnije bio na pravom mestu u pravom trenutku za postizanje gola i potpunog preokreta u 74. minutu.

Vulvsi - Gilingam 2:0 

"Vukovi" su sa gostom iz četvrte lige Engleske tek pri kraju izašli na kraj. Lopetegijeve izmene su rešile meč. U 61. minutu u igru je ušao Hi-Čan, osam minuta kasnije i Himenez. Upravo Meksikanac iz penala donosi prednost Vulvsima, da bi Hi-Čan u nadoknadni asistirao Ait Nuriju za 2:0 samo desetak minuta pošto je francuski bek stupio na travu "Molinjua".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke