Karabao kup - "Pčelice" pišu istoriju, Siti lako sa Arsenalom, dobili smo i novog Karijusa!

Autor: Stefan Matić
utorak 22.12.2020.
22:51
Izvor: Sportske.net

Još jedna loša partija "tobdžija", Pep savladao svog 'učenika'.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Čempionšip ima predstavnika u 1/2 finalu Karabao kupa, Sitiubedljiv na "Emirajtsu".

Brentford - Njukasl 1:0

"Pčelice" pišu istoriju kluba, večeras su uspeli minimalcem da eliminišu Njukasl.

Vilson je imao prvu ozbiljniju šansu na večerašnjoj utakmici, šut napadača "svraka" brani Daniels. Godos i Kanos su pokušali na drugoj strani, prečka je bila saveznik gostiju. Frejzer je imao odličnu šansu, bivši igrač Bornmuta ipak bez gola u 36. minutu.

U drugom poluvremenu bolja igra Brentford, Dasilva donosi prednost golom u 66. minutu. Njukasl nije uspeo da odgovori na pravi način. Darlov je u završnici sprečio drugi gol "pčelica" - Tonej je imao odliču priliku u nadoknadni.

Arsenal - Mančester Siti 1:4

Derbi susret 1/4 finala je počeo ekspresnim golom Žezusa. Brazilac glavom vara Runarsona, "građani" vode sa 1:0 već u trećem minutu. Fernandinjo je u šestom mogao da poveća na 2:0, ali lopta ide pored gola. Kasnije se okušao i Laport, udarac glavom posle kornera ide takođe pored gola.

Arsenal dolazi do izjednačenja zahvaljujući upornosti Martinelija. Brazilac je iz drugog centaršuta uspeo da pronađe svoje napadače, Lakazet glavom izjednačuje na 1:1 u 31. minutu. Mogao je Siti do ponovnog vođstva, Runarson ovog puta brani šut Žezusa.

Siti na neverovatan način ulazi u drugi deo meča. 2 šuta 2 gola.

Prvo je Marez pogodio u 55. minutu za vođstvo od 2:1, sjajan gol Alžirca iz slobodnog udarca, Runarson prošao kao Karius. Arsenal se nije ni osvestio a već je bilo i 3:1 - Foden koristi dodavanje Fernandinja. Mladi Englez postavlja 3:1 u 59. minutu meča.

Siti je nastavio sa stoprocentnom konverzijom šansi, 3/3 od u drugom poluvremenu - Laporte pogađa za 4:1 u 73. minutu posle uigrane akcije.

Mančester Siti i Brentford su osigurali plasmane u polufinale, sutra nas čekaju dueli Stouk - Totenhem i Everton - Mančester Junajted.

baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Wednesday, 23.12.2020
09:26

Ja ne znam šta treba da se desi da bi Saliba dobio šansu da barem sjedi na klupi... Najavljen kao veliko pojačanje, što uz ovakvu odbranu i jeste, a nema ga nigdje...

avatar
Драган Пећанац
Wednesday, 23.12.2020
00:24

Golman komotno kriv za sva cetiri gola.

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 23.12.2020
00:12

Ova utakmica ne znaci puno arsenalu, ocekuju ih teska gostovanja protiv direktnih konkurenata za opstanak koja ne smeju izgubiti, napred tobdzije