Karabao kup - Siti eliminisan na startu! Soboslaj je novi ljubimac "Enfilda", konačno Čelsi!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.09.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Možda i nije toliko loše za Pepa, mada bez ovog takmičenja mnogi igrači neće videti previše minuta tokom sezone.

Newcastle United FC
Newcastle United FC

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija eliminisani su u trećoj rundi Karabao kupa pošto su izgubili od Njukasla sa 1:0.

Definitivno meč koji je privukao najveću pažnju u ovoj rundi Karabao kupa jeste onaj koji se odigrao na Sent Džejms parku gde je Njukasl ugostio Mančester siti. Pep je izveo rezervni sastav. Kako je i obećao, dao je šansu momcima koji nisu igrali previše u poslednje vreme, kao i nekim akademcima poput Oskara Boba kojeg je koristio i protiv Zvezde i protiv Vest Hema tek da oseti miris dva vrhunska takmičenja. Sada je igrao s njim od prvog minuta. Alvarez je, recimo, zauzeo mesto u špicu, a Griliš je bio levo.

Što se Njukasla tiče, uglavnom jak sastav sa Sandrom Tonalijem u srcu tima i Isakom kao najisurenijim. Tek smo u drugmo poluvremenu videli veđih uzbuđenja i to nakon što je Edi Hau u igru uveo veću pomoć Aleksanderu Isaku koji se ispostavio kao čovek odluke.

U 53. minutu je Žoelinton promešao odbranu Sitija poslavši loptu na drugu stativu gde je Isak imao čitavu večnost da se namesti i pogodi mrežu. Bolji je bio Njukasl tokom čitavog meča i zasluženo se našao u četvrtoj rundi.


Ponovo je Liverpul imao svojih muka. Opet su prvi primili gol i to posle 3. minuta kada je Mekatir realizovao hitru kontru Lestera. Međutim, od tog momenta videli smo opsadu gola lisica i dominaciju Liverpula. Nekoliko puta su gosti vadili loptu iz mreže, ali spasa nije bilo u 48. minutu kada je Kodi Gakpo pokazao koliko mu malo prostora treba i iz okreta doneo izjednačenje Liverpulu. Klop je u poslednjih 25 minuta šansu dao Darvinu i Soboslaju, inače je igrao sa rezervistima i mađarski vezista je projektilom u 70. minutu preokrenuo rezultat.


Tu nije bio kraj. Odlični štoper Kuansa koji se nameće ove sezone oteo je loptu rivalu, spustio se ka golu Lestera i asistirao Žotu koji petom, rutinski završava posao. Od sedam trijumfa Liverpula ove sezone, pet puta su dobili sa 3:1. Svaki put su zaostajali i morali da preokreću.

Everton je uspeo da eliminiše Aston Vilu i to u Birmingemu sa 1:2, Arsenal je izašao na kraj sa Brentfordom golom Risa Nelsona, dok je Bornmut rutinirao Stouk sa 2:0. Čelsi je konačno pobedio i to Brajton koji je izašao sa pretumbanim sastavom, a dalje su prošli još Fulam i Vest Hem.

Najveća goleada viđena je na Ivud parku gde je Blekburn mogao i ubedljivije da savlada Kardif da Arnor Sigurdson u drugom poluvremenu nije promašio penal. Na kraju je bilo 5:2.

Rezultati:

Aston Vila – Everton 1:2
Blekburn – Kardif 5:2
Bornmut – Stouk 2:0
Brentford – Arsenal 0:1
Čelsi – Brajton 1:0
Fulam – Norič 2:1
Linkoln – Vest Hem 0:1
Liverpul – Lester 3:1
Njukasl – Mančester siti 1:0

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke