Karager kritikuje Liverpul i brani Klopa, koja su ta tri pojačanja?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.01.2023.
08:50
Izvor: Sportske.net

Legenda kluba ima reč.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Liverpul prolazi kroz najteže razdoblje u eri Jirgena Klopa. 

Bolan šamar od Brentforda pogodio je i legendarnog Džejmija Karagera, koji je uveren da klub mora da povuče neke poteze.

On smatra da Klop na raspolaganju nema igrače koji mogu da odgovore njegovim zahtevima i da su ekipi neophodna tri pojačanja i to u veznom redu. 

"Liverpul je kupio samo jednog veznog igrača u protekle četiri godine i to sada počinje da ih proganja. Liverpul počinje da me podseća na Vengerov Arsenal koji nije mogao da osvoji ništa kada je igra bila zasnovana previše na tehnici. Ovo nije tim Jirgena Klopa i ja želim da znam šta je iza svega toga. Ako u klubu misle da mogu da dođu do top 4 bez uloženog novca u barem jednog veznog, onda su u velikom problemu", rekao je Karager, ali tu se nije zaustavio. 

"Ljudi zaduženi za transfere u klubu važe za najbolje na svetu, a onda ne dovedu nijedno pojačanje u veznom redu u protekla dva roka, i ne vide da im je tu najveći problem. Meni ne izgleda da su Harvi Eliot i Fabio Karvaljo igrači po Klopovom ukusu. Liverpul pokušava da igra Klopov fudbal, ali bez pravih Klopovih igrača. Liverpul je tim koji sada umereno radi presing, nedovoljno agresivno, a opet im zadnja linija stoji previsoko. Liverpul treba da dovede trojicu novih veznih igrača. Potreban je neko kao Vajnaldum, da štiti ovu poslednju četvorku. Igra u odbrani izgleda kritično", rekao je Karager.  

Ko bi mogla da budu potencijalna pojačanja? 

Enco Fernandez ne, jer je na putu ka Londonu, za razliku od Liverpula, Čelsi svestan svojih manjkavosti u sredini, nema problema da pljusne 127 miliona evra i da aktivira klauzulu za Argentinca. 

Džud Belingem je i dalje meta, deluje da je bliže Real Madridu, ali i da Liverpul ne sme da dopusti da propusti i njega kao Enca. 

Sofijan Amrabat se pominjao kao moguće pojačanje, mnogo je jeftiniji, jer Fiorentina traži oko 40 miliona evra pa zvuči kao realnija opcija, a da li i dovoljna za top 4?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke