Kardif procenjuje štetu zbog pogibije Sale na 120 miliona evra

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.04.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Čudna priča...

fcnantes.com
fcnantes.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Kardif procenjuje svoje gubitke na više od 120 miliona evra u sporu sa Nantom zbog pogibije Emilijana Sale u avionskoj nesreći 2019. godine, potvrdio je danas advokat velškog kluba.

Posle analize koju je sproveo pravni ekspert, "šteta Kardifa je procenjena na 120,2 miliona evra", rekla je za Frans pres advokat Selin Džons, potvrđujući tako informaciju koju je prvi preneo francuski sportski list Ekip.

Ta analiza će danas zvanično biti predata privrednom sudu u Nantu koji bi trebalo da odredi rok za nastavak postupka u ovom slučaju.

Argentinski napadač Emilijano Sala, star 28 godina, poginuo je u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći iznad Lamanša kada je prelazio u svoj novi klub, Kardif, kome ga je prodao Nant. Nikad nije zaigrao za velški klub.

Kardif smatra da je Nant odgovoran za let kojim je Sala putovao i zato je podneo tužbu pred sudom u Nantu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu štetu koju je klub pretrpeo zbog smrti argentinskog fudbalera.

Prethodne procene ove štete iznosile su 100 miliona evra.

U drugom postupku vezanom za sport između dva kluba, Međunarodna fudbalska federacije (Fifa) je prošle godine naložila Kardifu da isplati Nantu ostatak transfera argentinskog igrača, u to vreme nešto više od 11 miliona evra od ukupno 17 miliona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke