Karim Benzema - Čovek koji radi sve za Real!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 07.04.2022.
17:05
Izvor: Sportske.net

Golovi nisu (jedino) važni.

 EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Kada je Karim Benzema het-trikom protiv Pari Sen Žermena odveo već otpisani Real u četvrtfinale Lige šampiona, javnost se utrkivala da nađe prave reči za njegov poduhvat. Kada je sinoć sa nova tri gola srušio aktuelnog prvaka Evrope Čelsi na "Stamford bridžu" nije bilo dovoljno epiteta da se opiše njegova igra. Kao da su sada svi videli kakva je klasa Francuz i počeli da mu se "klanjaju".

Otrkiću vam jednu malu tajnu, to je isti Karim Benzema koji igra u Realu evo već trinaest godina. Francuski napadač je sa "kraljevskim klubom" osovjio četiri Lige šampiona i tri Primere, postigao preko 200 golova za klub sa "Santjago Bernabeua", ali nikada nije bio toliko slavljen kao ovih nedelja. Razlog je jasan, sada postiže golove u velikim utakmicama, a golove svi vide i raduju se kada lopta uđe u mrežu, ipak vrednost Karima Benzeme, jednog od najboljih napadača u protekloj deceniji, nisu (samo) ti golovi.

Kada je Real Madrid sa Zinedinom Zidanom osovjio tri uzastopne titule prvaka Evrope 2016, 17. i 18. godine svu slavu je preuzeo Kristijano Ronaldo. Portugalac je bio taj koga je publika obožavala, dok je Karim Benzema radio "nevidljiv" posao zarad Realovih pobeda i titula.

Da bi se otvorilo mesto u špicu napada za Kristijana Ronalda, Benzema je dobrovoljno otišao na krilo, da bi odvlačio pažnju protivničke odbrane, svojim kretanjem imao je zadatak da stvori višak za saigrače, a da sopstvenu statistiku zanemari. Momak iz Liona prihvatio je ulogu Robina da bi Ronaldo bio Betmen, a Real Madrid na krovu Evrope.

Benzema je u sezoni 2017/18. postigao samo 12 golova, mnogi su smatrali da je Real uprkos njemu po treći put uzastopno osvojio Ligu šampiona i mislili da je njegovo vreme na "Santjago Bernabeu" isteklo, a onda je iz kluba otišao Kristijano Ronaldo.

Odlazak Portugalca značio je da se Benzema vratio na svoje prirodno mesto centarfora. U četiri naredne sezone kapiten Reala postigao je redom 30, 27, 30 i u ovoj sezoni već 37 golova. Dakle, dobio je ulogu čoveka zaduženog za golove i krenuo da radi svoj posao, sa istim uspehom kao što je ranije obavljao svoje zaduženje u timu. Samo je on sada postao ta zvezda koju svi vide, ranije je stvarao sreću drugima, a sada je prigrabio za sebe, zato što mu je tako rečeno, zato što je on samo vojnik Real Madrida.

Ko će dati gol najmanje je važno, ako treba, može Benzema i to, ali biće srećniji ako mu ekipa pobeđuje. To je ono što Francuz želi kroz čitavu karijeru u Madridu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke