Kasno Osimen u Napulj stiže, Žiru surovo okončao Napolijev evropski san!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 18.04.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Milan prvi put u polufinalu Lige šampiona od 2007. godine.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Milana plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona pošto su u gostima remizirali sa Napolijem rezultatom 1:1.

Posle prvog meča u kojem su "rosoneri" u Milanu slavili sa 1:0, strelci na stadionu Dijego Armando Maradona bli su Olivije Žiru u 43. i Viktor Osimen u 93. minutu.

Napoli igra sezonu iz snova, blizu je osvajanja istorijske titule prvaka Italije, ali na novo evropsko odličje moraće da sačeka još najmanje jednu sezonu.

Ohrabrila je domaće navijače činjenica da se Viktor Osimen vratio u prvu postavu posle povrede, međutim nije to mnogo vredelo jer je Milan prvi mogao do vođstva.

Nesmotren start Marija Ruija nad Rafom Leaom Marčinjak je okarakterisao kao jedanaesterac, ali je udarac Olivijea Žirua sa kreča uspeo da odbrani sjajni Meret.

Ubrzo je usledio novi peh za Lućana Spaletija koji je morao da zameni Politana i Ruija zbog povreda, a u 43. minutu nije bilo spasa za njegovu ekipu.

Nestvaran trk Rafe Leaa koji je pretrčao više od pola terena omogućio je Žiruu da posle dodavanja neometano pošalje loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena poništen je gol Osimena zbog igre rukom, da bi drugi deo igre počeo prilikom Kvarachelije koji je otišao malo preko gola.

Posle prilično mirnog perioda, Tomori je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, Marčinjak je ovoga puta dosudio penal za Napoli, pa je Kvarachelija imao idealnu priliku da poravna rezultat.

U tome reprezentativac Gruzije nije uspeo pošto je u 82. minutu njegovu nameru pročitao Manjan i odbranio udarac.

Milan do kraja susreta nije uspeo da se odbrani pošto je primio pogodak u trećem minutu nadoknade vremena kada je pogodio Viktor Osimen, ali to nije odmoglo fudbalerima iz Lombardije da se plasiraju u polufinale Lige šampiona prvi put posle 2007. godine kada su i osvojili takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke