Katar zove - Borjan ponovo "vadio" Kanadu i gol kakav nikada niste videli!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 03.02.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Kanađani se ne šale.

@CanadaSoccerEN/Twitter
@CanadaSoccerEN/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Kanade pobedili su Salvador u gostima sa 0:2 (0:0) u 11. kolu CONCACAF kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kanađani nastavljaju da blistaju i krče svoj put ka svom drugom Mundijalu u istoriji. I dalje su bez poraza u ovom reprezentativnom ciklusu nisu čak primili ni gol, a za tako nešto, osim svojoj defanzivnoj četvorki, moraju da zahvale i Milanu Borjanu.

No, meč protiv Salvadora nije bio previše sadržajan, izuzev poslednjih pola sata igre, kada je viđeno sve vredno pomena. Igrao se 66. minut kada je napadač Bešiktaša Kajl Larin odradio odličan posao na desnom boku, dobio duel sa rivalom i uspeo da uputi centaršut u blizini protivničkog gola. Tu se našao kapiten Atiba Hatčinson i postigao nesvakidašnji i jedan od najčudnijih golova koje ćemo videti ove godine. 


Oštra lopta Larina koja je pogodila Hatčinsona, na prvoj stativi, odbila se od okvira gola i iskusnog vezistu koji je ležao na travi ponovo pogodila i "lobovala" golmana Karabantesa. Krajnje čudan pogodak.

U 93. minutu, Salvador je mogao do šokantnog gola i izjednačenja. Bio je to iznenađujući pokušaj Monterose sa gotovo 40 metara, ali je Borjan "iščupao" loptu iz mreže. I, praktično u narednom napadu, posle kontre, Kanađani rešavaju pitanje pobednika zahvaljujući Džonatanu Dejvidu.

Golovima MekKenija, Zimermana i Pulišića, selekcija SAD je lako savladala Honduras na svom terenu sa 3:0 i nastavila da prati Kanađane, iako se čini da do prvog mesta neće moći. Četiri boda zaostaju za svojim najvećim rivalom, ali mesto u avionu za Katar je praktično rezervisano za ovaj tim.

Isto se može reći i za Meksikance koji imaju identičan broj bodova kao Amerikanci (21), te je realno da će ove tri selekcije da izbore plasman na Mundijal, a učesnik baraža će se tražiti između Paname i Kostarike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke