Katar zove - Kristijanov ples za korak bliže SAD-a, Meksikanci imaju "meč loptu"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.03.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Sjajno izdanje Amerikanaca.

AP Photo/Julio Cortez
AP Photo/Julio Cortez

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država pobedili su prošle večeri selekciju Paname sa ubedljivih 5:1 (4:1) u 13. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kao furija izgledali su Amerikanci protiv slabašne Paname. Kristijan Pulišić je imao svoje veče u navali "Jenksa", a kada je tako, malo koja odbrana u ovim kvalifikacijama ima rešenje.

Vedeta Čelsija postigla je het-trik, doduše, dva gola bila su sa bele tačke, ali bio je miran i siguran trasiravši svom timu put ka pobedi. Pol Oriola i Hesus Fereira, dvojica napadača koji nastupaju za Dalas pomogli su mu da potope Panamu i upišu 25. bod u dosadašnjim kvalifikacijama što ih dovodi nadomak plasmana na Mundijal, prvi od 2014. godine i Brazila.

Isti broj poena prošle noći ostvarili su i reprezentativci Meksika koji su minimalnim rezultatom fudbalera Ajaksa Edsona Alvareza savladali Honduras u San Pedro Suli.

Dva kola pre kraja čini se da je Meksiko, koji igra sa Salvadorom u narednoj rundi, rezervisao svoje mesto u Kataru, dok će Amerikanci imati nešto teži posao budući da se sastaju sa četvrtoplasiranom Kostarikom. 

Podsećamo, prva tri mesta, od kojih je jedno rezervisano od strane Kanade, vode direktno na Svetsko prvenstvo, dok četvrto vodi u baraž.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke